witam
145 1.8. TS 1997
jest w tym elemencie dziura pomiedzy przęsłami harmonijki i nie ma rady jak wymienic ta czesc. niestety nigdzie nie moge znalezc tego a nowych nie produkuja...
moze wiecie gdzie cos takiego znajde?
załączyłem fote z silnika
witam
145 1.8. TS 1997
jest w tym elemencie dziura pomiedzy przęsłami harmonijki i nie ma rady jak wymienic ta czesc. niestety nigdzie nie moge znalezc tego a nowych nie produkuja...
moze wiecie gdzie cos takiego znajde?
załączyłem fote z silnika
Trzeba sie wybrać na szrot kolego![]()
Jak to nie możesz dostać takiej rury nigdzie???:/ to rura od filtra powietrza do przepustnicy, ja to nazywam odmą, zobacz na allegro bo kiedyś ją tam widziałem
te nie podejdą?
http://moto.allegro.pl/item752497116..._0_16v_ts.html
http://moto.allegro.pl/item762995445...66_2_0_ts.html
Albo to: http://tnij.org/ruryy
Dobranoc!
Nie powinno być z tym problemu![]()
Nie kupuj żadnego starego ścierwa z ALLEGRO i to jeszcze za takie pieniądze! Zamów u któregoś z dystrybutorów FIAT-a nowe i będziesz miał spokój. Też kiedyś miałem problem z podobnym (nieco dłuższym) elementem - kupiłem nowe RICAMBI ORIGINALI za 92 zł, jestem zadowolony i nie żałuję ani złotówki tym bardziej, że gościu na ALLEGRO upierał się przy 80 zł, bo nie chciał nic spuścić :/
Ostatnio edytowane przez as ; 07-10-2009 o 23:55
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Towarzystwo na allegro ma takie mniemanie o sobie i swoim - bardzo często żałosnym - poziome wiedzy, że coraz częściej okazuje się, iż zamówienie części nowej jest jedynie odrobinę droższe. Coraz częściej omijam to miejsce szerokim łukiem i wolę kupić w sklepie. Powoli mam dosyć hegemonii allegro oraz bandy naciągaczy i oszustów tam się pojawiających, ale to już raczej OT, więc nie będę się rozpisywał![]()
Ostatnio edytowane przez aquarius01 ; 08-10-2009 o 10:49
Pozdrawiam
Zbyszek
Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997
Masz rację Kolego - oni wszystko wiedzą najlepiej! A za taką rurę to można mu dać góra 20 zł i tak nie wiem czy nie byłoby to za dużo doliczając koszty wysyłki za które również każą sobie pięknie płacić. Weźcie pod uwagę również to, że guma dość szybko się starzeje :/
Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby część poszukiwana przez Kolegę Maroo_ była niedostępna, jako nowa. Przypomnę tylko, że ja do kilka lat starszego boxera dostałem podobny element i to oryginał w cywilizowanej cenie![]()
Ostatnio edytowane przez as ; 08-10-2009 o 09:43
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Allegro może być tylko ostateczną alternatywą...nadziałem sie raz na rurę od klimy, gość nie wiedział nawet co ma w tym swoim "garażu" , wysłał mi część od 146-okazało się dopiero przy montażu w warsztacie, że nie podejdzie-chociaż dostał zdjęcia części wymontowanej. Polecam sprzedawce "akuki"- zamawiałem u niego wysokiej jakości oryginały i "motozbyt" z Suwałk/Ełku, przez epera można dobrać odpowiednią część, wysłać numer i uzyskać cenę i dostępność. Kupiłem tak komplet rur do klimatyzacji ale i różne drobiazgi z plastików.
Michał
generalnie w fiacie nie ma...:|
ale spoko bede probowal nówkę skolowac bo rzeczywiscie cenowo duzej roznicy moze nie byc a w jakosci jest dosc duza.
generalnie nie wiem skad odczytac ten numer tej rury... i dlatego ciezko mi sie dogadac i dokladnie dopasowac internetowo.