Myślę o podniesieniu mocy w mojej zabawce 156 2,5 V6 24V teraz ma fabryczne 190km ale chciałbym więcej. Może ma ktoś założonego jakiegoś chipa i jest zadowolony. podajcie mi firmę która podniesie mi moc ale tak żeby mi silnik nie padł za 1000km
Myślę o podniesieniu mocy w mojej zabawce 156 2,5 V6 24V teraz ma fabryczne 190km ale chciałbym więcej. Może ma ktoś założonego jakiegoś chipa i jest zadowolony. podajcie mi firmę która podniesie mi moc ale tak żeby mi silnik nie padł za 1000km
kolego a moze tak google![]()
kompresor albo NOS hehehe
Najpierw wrzuc stozek, moze wystarczy :mrgreen: :mrgreen:
Napisał areks
do 2,5 silnika nieidie,niefunkcjouje
a po drogie nic niedaje
raczej zabiera moc :wink:
A czemu nie?Ja w 166 3,0V6 mam troche miejca jesli o miesce chodzi...Napisał Sylwia
Mocy i dzwieku tez troche dostala... :mrgreen: :mrgreen:
Po pierwsze niema filtra stozkowego do 2,5 prucz uniwersalnych!
Po drogie jak chcesz rozwiazac problem doplywu powietrza ( zimnego powietrza )??
Filter zaciaga cieple powietrze i watpie ze dodaje mocy,raczej to ja traci.
Odglos przy zaciaganiu powietrza moze robi takie wrazenie jagby niewiadomo jak szlo do przodu, pewny jestes ze doszla ci moc i ile??
166 jest troche szersz niz 156 a silniki sa tej samej wielkosci i masz wiecej miejsca pod maska!
Nie jest tak latwo wyciagnac KM tylko Filtrem powietrza,
normalnie to jest tak!
ODGLOS KOSZTEM MOCY![]()
a moze lepiej pojechac najpierw na hamownie i sprawdzic czy alfa ma te 190kucy?? bo z tego co juz nie raz widzialem nie bylo tak rozowo z tym trzymaniem mocy we V6
Do tego silnika z tego co czytałem to założyć Kompresor, ponoć najlepsze rozwiązanie