WitamPotrzebuję pilnie kupić tuleje wahacza dolnego d Alfy 156!!Znacie jakiś szybki i dobry kontakt??
WitamPotrzebuję pilnie kupić tuleje wahacza dolnego d Alfy 156!!Znacie jakiś szybki i dobry kontakt??
Ja może z innej beczki...
pytakno:
a opłaca się na pewno???
Też niedawno stałem przed problemem, czy wymienić tuleje, czy wahacz...
Dwie tuleje na Allegro widziałem po 115 zł.
A gdzie sworzeń? A gdzie tuleja wspierająca kolumnę?
Zostaną stare... I prędzej, czy później dadzą o sobie znać.
Jeśli nie mam racji, to proszę o sprostowanie. Wolałem kupić kompletny wahacz (podróbkę) na Allegro za 200 zł niż kupować nie wiadomo jakie tuleje. Też zapewne podróbki.
Do tego należy doliczyć usługę wprasowania tulei. W garażu się nie zmieni :-)
pozdrawiam
Może i sie nie opłaca ale sprawa wygląda tak: wahacz ma pół roku i wszystko w nim jest ok oprócz jednej tuleji...stuka na dziurach i słychać strzelanie przy hamowaniu i ruszaniu...
i jesteś pewien że to tuleja wachacza??????Napisał kos
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
tiaaaa...
do póki nie wymienisz całego zawieszenia, ciągle coś będzie pukać :-(
U mnie zdiagnozowali wahacz dolny. Wymieniłem, a stuki są dalej. Chociaż wcale nie znaczy to, że wahacz nie nadawał się do wymiany.
Przy półrocznym wahaczu raczej nie powinno się nic dziać, chyba że zrobiłeś na nim ze 30k km... To wtedy może i tak.
ja kupiłem od kolegi phantom71 tuleje jakoś taniej :-) zrobiłem regeneracje sworznia i do dziś cisza.
choć jak vito wspomniał jak wszystkiego nie zrobisz to może pukać cały czas hehe
jeśli zamierzasz jezdzic autem dłużej kup pouliretanowe i zapomnij o kwestii tulejek.
tez wystepują na allegro i nawet gdzies widziałem opis wymiany na pouliretany trza poszukac.
pozdro
łukasz