Witam.Mógłby któryś z alfa maniaków krótko opisać mi jak wygląda teraz sytuacja z pracą i zarobkami za granicą naszego cudownego kraju?Byłbym wdzięczny
Witam.Mógłby któryś z alfa maniaków krótko opisać mi jak wygląda teraz sytuacja z pracą i zarobkami za granicą naszego cudownego kraju?Byłbym wdzięczny
Mój znajomy pojechał do Belgii gruszki zrywać7 euro/godzina, praca jest do grudnia.
Ogólnie to media twierdzą, że emigranci wracają do kraju z powodu kryzysu. Dzięki nim mamy jako jedyni w Europie wzrost gospodarczy![]()
Niemcy budowlanka albo od godziny albo od całości zalezy jak kto sie dogada jesli od godziny to od 8 do 16 euro na godzine w zależności co gdzie i jak![]()
Posiadam Blokady wałków rozrządu zastosowanie:
Alfa 145 1.4 16V i 1.6 16V ,Alfa 147 1.6 16V ,Alfa 156 1.6 16V
Oraz VAG USB KKL + Alfadiag. Moge pomóc![]()
W Irlandii min. na razie 8.65 (prawdopodobnie obniżą do 6.50). Na budowie od 10 do 30 euro na godzinę.
W Holandii min. stawka 8,03EUR na Godzinę. minimalne wynagrodzenie na rękę około 1300 EUR.
uk min bodajze 5,73 do 14 funtow na godzine wiadomo ze ludzie moze i zarabiaja wiecej ale pisze o realnych zarobkach normalnych pracownikow na jakims srednim poziomie
jeszcze jedna wazna rzecz: bez jezyka lepiej o tym zapomniec
pozdro
A odczuwacie tam (bardzo) skutki kryzysu?
U mnie w przeciagu roku firma zwolnila 50% pracownikow a reszcie obciela 10% wynagrodzenia. Firma ma siedzibe tuz przy Londynskim City, do tego 16 oddzialow na swiecie.
Obecnie minimalna w UK dla doroslego (pow. 22 lat) to 5.80GBP na godzine (kwota brutto). http://www.direct.gov.uk/en/Employme...ge/DG_10027201
za granicą liczy się papier i język jak masz jedno i drugie to jesteś gość, masz kasę wolny czas i się nie martwisz że cie wyleją że już się umowa kończy itp.