Witam.
Jakis czas temu moja alfa zaczela nie rowno pracowac
Po zmierzeniu cisnienia na garkach okazalo sie za na 3 bylo od 6-8 at a na jednym 1 at.
Po namysle stierdzilem iz trzaba zrobic glowice gdyz auto jezdzi na gazie i pewnie trzeba dotrzec ewentualnie wymienic zawory przefrezowac gniazda itp.
Rozebralem sobie silnik zawiozlem glowki do kumpla , na marginesie za 2 glowice (frezowanie gniazd,szlif zaworow,docieranie,wymiana uszczelniaczy,planowanie) zaplacilem 400zl mysle ze dobracena??, i podczas przygotowania do zalozenia glowic czyli czyszczenie powierzchni bloku itp zauwarzylem iz tlok na 2 cylidrze jest nadpalony co moglo byc spowodowane lejacym wtyskiwaczem (wtryski zawiezione do sprawdzenia)
aczkolwiek mam teraz problem by znalezc nominalny tlok 80mm do mojej alfuni. niestety w serwisie kosztuje on ok 400 zl a przy 4szt 1600
wiec myslalem zeby troche zaoszczedzic. zanlazlem we wroclawiu firme ktora moze mi zalatwic takie tloki ale pod koniec przyszlego miesiaca
moze ktos wie gdzie szybciej mozna zalatwic takie tloki.
przepraszam za brak polskich liter ale ta niemiecka klawiatura takich nie przewiduje.
Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.