Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Temat: Alfa 145 i lpg

Bob1897
    Gość

Domyślnie Alfa 145 i lpg

Jak w temacie, chciałbym was zapytać, drodzy właściciele 145-ek, czy któryś z was jeździ na podwójnym gazie:D. A konkretniej, czy posiada instalację lpg i jak się spisuje. Ja mam założoną sekwencję i kupiłem auto z nią, zastanawiam się, czy i jak dużo to auto traci na mocy, szybkości itd po założeniu gazu.

Użytkownik Świeżak Avatar Varrels
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    [156] silnik 2,4 JTD rok produkcji 99

Domyślnie

Założyłem instalacje LPG zrobiłem na niej 20tyś i jestem ZADOWOLONY Alfa pali około 10L lpg ale mówię o mieście. Dla mnie Coś straciło ale wyczułem to dopiero podczas wyprzedania mocniejszych autek na miasto czy normalnej trasy poza miasto jest OKI i nie żałuje ze założyłem. Mam butle zamiast koła zapasowego 30L. Wiec 300km robię za jakieś 54zł!

Użytkownik Alfa i Omega Avatar minciu
    Mieszka w
    Bolesławiec
    Auto
    156 2.4JTD 2002r 150KM CF3

Domyślnie

w kabinie auta posiadasz zapewne gdzieś guzik ze wskaźnikiem ilości paliwa oraz włącznikiem gaz/benzyna. Jeśli się zastanawiasz jak jest na PB to zatankuj na stacji sobie za 100zl i pojeździj na samej benzynce Później możesz zdać relację jakie różnice odczułeś oprócz finansowych przy dobrym montażu nie powinno być nic więcej
    DolnySlask - Boleslawiec. Zgorzelec. Jelenia Gora

Chetnie Pomoge w zakresie:
    AlfaDiag FiatEcuScan MultiEcuScan - diagnostyka
    MPPS KWP2000 Galletto - zgrywanie map paliwa
    STAG KME - instalacje LPG

Użytkownik Świeżak Avatar Varrels
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    [156] silnik 2,4 JTD rok produkcji 99

Domyślnie

Alfa odpala się na benzynie i przez jakiś czas jadę na niej aż się nagrzeje do 35 stopni jak się przełącza na LPG nie czuje żadnego szarpnięcia itp to samo z LPG na BP, to chyba dobrze jest?.Mój znajomy ma BMW i mu za każdym razem ja się przełącza ma szarpnięcie.

Pingwin
    Gość

Domyślnie

zapomnijcie o gazie w AR

nieztejbajki
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Pingwin Zobacz post
    zapomnijcie o gazie w AR
    niby czemu? Jak coś się knoci to najłatwiej powiedzieć, że ta marka do gazu się nie nadaje/nie lubi go. Tak mi mówili jak miałem W123, W124 a jakąś chodziły. trzeba tylko trochę zadbać o auto.

Mieszka w
    Bolesławiec
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Pingwin Zobacz post
    zapomnijcie o gazie w AR
    i mamy kupić V6 czy JTD? Jak mniemam fan klekotania lub ile wleje tyle spali?

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Cytat Napisał minciu Zobacz post
    ub ile wleje tyle spali?

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Mieszka w
    Bolesławiec
    Auto

Domyślnie

widzę, że na opak ktoś mnie zrozumiał? Może zamiast ile wleje tyle spali powinienem był napisać nie interesuje mnie spalanie albo im więcej spali tym bardziej ją kocham? Bardzo dużo osób na forum Alfy jeździ tymi samochodami nie bacząc na żadne koszty. Nawet jak jak auto pali po 20l/100km, to dla wielu osób to norma... i to jeszcze tej V-Power? Według nich dane producenta co do spalania są pozaniżane nawet o kilkadziesiąt procent

Bob1897
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał minciu Zobacz post
    w kabinie auta posiadasz zapewne gdzieś guzik ze wskaźnikiem ilości paliwa oraz włącznikiem gaz/benzyna. Jeśli się zastanawiasz jak jest na PB to zatankuj na stacji sobie za 100zl i pojeździj na samej benzynce Później możesz zdać relację jakie różnice odczułeś oprócz finansowych przy dobrym montażu nie powinno być nic więcej
    oczywiście da się przełączyć na benzynę i na niej jeździć, ale to i tak nie będzie tak samo jak auto zachowywało się przed założeniem gazu. Jednak jeżdzenie jakiś czas na innym rodzaju paliwa uniemożliwia powrót do dawnego stanu rzeczy

---------- Post dodany o godzinie 11:36 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:34 ----------

Cytat Napisał Varrels Zobacz post
    Alfa odpala się na benzynie i przez jakiś czas jadę na niej aż się nagrzeje do 35 stopni jak się przełącza na LPG nie czuje żadnego szarpnięcia itp to samo z LPG na BP, to chyba dobrze jest?.Mój znajomy ma BMW i mu za każdym razem ja się przełącza ma szarpnięcie.
    Mamy widocznie identyczną instalację. Szczerze mówiąc ci, którzy mówią, żeby nie przerabiać Alfy na gaz, chyba nigdy taką przerobioną nie jeździli. Jak jest dobra instalacja, to nie jest to żaden problem.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia