Witam
Potrzebuję kupić używany wałek wydechowy do 156 1.6 TS.
Ma ktoś może jakieś namiary na firmy ?? ( Szwagrów pytałem nie mają )
pozdrawiam
Witam
Potrzebuję kupić używany wałek wydechowy do 156 1.6 TS.
Ma ktoś może jakieś namiary na firmy ?? ( Szwagrów pytałem nie mają )
pozdrawiam
Wcale bym się nie zdziwił jak byś musiał kupić całą głowice albo silnik.. ciezko bedzie
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
A dlaczego używany?
Obawiam się, że jeżeli ktoś ma dobry wałek w głowicy na sprzedaż, to nie będzie się bawił w wykręcaniem. Kupić więc można chyba tylko zużyte, a nie używane.
Jeżeli obawiasz się ceny, to poszukaj na Allegro użytkownika "tanifiat" - półtora roku temu kupiłem u nich dwa nowe wałki za jakieś 900 zł. To mniej niż połowa ceny w ASO
Pzdr
wszystkie pojemnosci tsow mają te same wałki po za oczywiściem tego bez wariatora
ja tam nie widze problemu:
http://allegro.pl/item790152030_wale..._6_ts_2_5.html
Witam
Dzięki za pomoc ale już udało mi się kupić wałek.
A jeżeli chodzi o same wałki to nie są takie same do wszystkich TS-ów. Wiem bo mechanik miał pod ręką wałek od 1.8 i nie pasował.
pozdrawiam
Takie same chyba są do 1.8 i 2.0, do 1.6 na pewno inny. Piszę chyba, kolega do 1.8 z 2.0 przekładkę robił i niby ok. Ahh te alfiszony.
Do 2.0 jest jeden typ wałka wydechowego podawanego w Eperze jako 60601213 i pasuje on również do niektórych 1.6. Natomiast ja u siebie w 1.6 mam wałek oznaczony numerem 60613942. Z tego co się orientuję to tak samo dwa różne wałki były montowane w 1.8.
Tak samo jak do 1.6 są dwa różne paski rozrządu. Jeden jak dobrze pamiętam ma 163 zęby a drugi 166 zębów. To samo dotyczy pompy wody, są dwie różne.
pozdrawiam