Podczas jazdy z włączonym ogrzewaniem parują mi szyby, nawet gdy jadę sam. Co może być tego powodem?
Podczas jazdy z włączonym ogrzewaniem parują mi szyby, nawet gdy jadę sam. Co może być tego powodem?
Masz włączony obieg powietrza recyrkulacyjny zamiast świeżego. Przesuń wajchę na lewo![]()
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Klimatyzacji nie mam.
Też tak mam i wielu innych użytkowników 146, poszukaj na forum był temat i porady jak sobie z tym radzić.
masz pewnie wszelkie nawiewy zapchane zgniłymi liścmi... poważnie, plus filtr pyłkowy itd. Mozesz też mieć wilgoć w aucie, pod wycieraczkami.
Powiem tak... ten typ tak maNiestety, moze klima cos pomaga, ale ja jej nie mam i szyby parują zawsze. Zeszłej zimy jechałem do Radomia majac przez cała droge wlaczony nawiew i co... i nic, całą droge były tak samo zaparowene. :p
Kolega nie ma klimatyzacji a wiec nie ma tez czegos takiego jak filtr przeciwpyłkowy/kabinowy.
Ostatnio edytowane przez saroo ; 31-10-2009 o 00:55
To jest chyba norma w naszych Alfach![]()
Podobno Henry Ford zdejmował z głowy kapelusz, kiedy mijała go Alfa Romeo, a Enzo Ferrari w dniu, kiedy pokonał Alfę, płakał jak dziecko.
podepnę się pod temat
nie wiem jak to jest w AR ale w moim poprzednim autku walneła nagrzewnica (minimalnie) efektem tego były wiecznie zaparowane szyby
niestety gdy pęknięcie było większe z kratek wentylacyjnych było można dostrzec parę i niemiły zapach
może warto sprawdzic...
ale niestety nie wiem gdzie ona się znajduje w AR
Gdyby była nieszczelna nagrzewnica to by musiało mi płynu chłodniczego ubywać a tak nie jest.