na allegro pojawiła się 155 z uszkodzonym silnikiem diesla myślę czy nie kupić jej i zmienić silnik na nowszy może na 2,4 JTD ze 156? dasię coś takiego zrobić,jak ma się sprawa z elektronika, klimatyzacja itp.
na allegro pojawiła się 155 z uszkodzonym silnikiem diesla myślę czy nie kupić jej i zmienić silnik na nowszy może na 2,4 JTD ze 156? dasię coś takiego zrobić,jak ma się sprawa z elektronika, klimatyzacja itp.
Amor patriae nostra lex
Była 155 1,8 TS
Była 156 SW 1,8 TS
Jest 166 2,0 TS
Da się, ale raczej taniej wyszłoby kupić 156 z silnikiem 2,4.
skrzynia silnik osprzet komputer elektronika ktorej w 2.4 jtd jest mnustwo i auto bedzie smigac
Odradzam ci takich zabiegów sam się kiedyś podjąłem swapa do tej pory tego żałuję.
Chyba że masz bardzo duże pojęcie i robisz to sam.
Wszystko się da zrobić tylko zastanów się dobrze czy to się opłaca
dokladnie sam mialem 155 lecz w benzynie i wiem ze do tego auta można wsadzić dosłownie wszystko. lecz wiadomo wielkimi kosztami i ciężką pracą. tak jak napisałem żeby zrobić swapa na jtd trzeba mieć cały osprzęt silnika komputer instalacje skrzynie pewnie i chłodnice wszystkie te co są w jtd. nie wiadomo jak z połoskami bo mogą być inne dlugości frezy na koncach itd w zasadzie prócz konstrukcji jakim jest auto trzeba by wymienić wszystko co związane z silnikiem jego mocowaniem napędem hamowaniem . nawet zmiana biegów w wiekszosci jtd jest na linke;/ więc lepiej by było kupić np 156 w 2.4 lub 166wyjdzie taniej
![]()