Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Temat: Tylne światła w technologii LED

Użytkownik Romeo Avatar blackalfa166
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie Tylne światła w technologii LED

witam

przyśniła mi się dzisiaj 166-ka ze światłami pozycyjnymi i stopu w technologii LED

i tak sobie pomyślałem, że skoro nasze piękne belle były prekursorami tej technologii, stosując jako jedni z pierwszych koncernów kierunki właśnie w technologii LED to teraz ja chciałbym zmodyfikować światła pozycyjne i stop i zrobić je własnie z użyciem LEDów

założenie jest takie żeby wykorzystać oryginalne lampy rozbebeszyć je od tyłu i wstawić płytki z LEDami

przedstawiam wam animację która ukazuje mój pomysł rozmieszczenia LEDów w 166 i mam pytanko ... co wy na to ? jak się wam podoba ? może macie jakies sugestje dotyczące rozmieszczenia LEDów w celu uzyskania jakiegoś wzoru świecącego - kształtu ...

wrzucajcie swoje opinie.

Ostatnio edytowane przez Superjahu007 ; 08-11-2009 o 00:25 Powód: dodanie grafiki

Użytkownik Romeo Avatar redek83
    Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

Bez obrazy. Prosiłeś o opinie.... więc jak dla mnie festyn.
    Powiem szczerze że jestem na tylne światła 166 tak wyczulony że rozpoznaje z kilometra i jeśli już gdziekolwiek (ostateczna ostateczność) to przód.

michu
    Gość

Domyślnie

zgodze sie z kolega redek83 ,tyl jest tak charakterystyczny ze nie zmienialbym tam nic i pokombinowal z przodem,ladnie by wygladala biala postojowka-zolty jest okropny-przy ksenonach.

Użytkownik Romeo Avatar blackalfa166
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

oks dzięki za ocenę ... proszę o więcej :-)

zastanawialem się też nad zachowaniem oryginalnego układu świateł ale wypełnienia ich ledami ... czyli kształt zostaje ... zmienia się jedynie wypełnienie ...

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

No, zabawa w ledy jest całkiem ok. Ale i tak się pewnie rozbije o homologacje. Poza tym zawsze się boję że jak wjechałby mi jakiś cwaniak w tyłek to ma powód żeby się z winy wyślizgać. Btw, mi się podoba, ale ledy w orginalnym układzie świateł.
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Oleśnica

Domyślnie

Ja tez jestem na nie orginalne swiatla to cos charakterystycznego dla tylu 166 wiec nie ruszalabym tego wogole Ledy do mnie nie przemawiaja w zadnym aucie jesli chodzi o wyglad wizualny.
    Ps A bedąc juz przy temacie swiatel stopu mam pytanie. Czy uniwesalne swiatlo dodatkowego stopu bedzie pasowac do 166 ? bo problem mam z wymiana zarówek w orginalnym stopie i trzeba nowy dac a sporo kosztuje. Pod wplywem ciepla plastik sie znieksztalca i ciezko jest wymienic kilka zarówek a co dopiero mowic o 10 szt

RONI
    Gość

Domyślnie

I ja nie będę oryginalny. Tylne lampy w 166 są idealne (zwłaszcza nocą) i nie zmieniłbym kompletnie nic.
    Kolejny raz też okazuje się, że wszelkie próby modyfikacji tego auta w efekcie przynoszą odwrotny skutek. Potwierdza to regułę, że nie poprawia się czegoś, co jest idealne...to już jednak jak wiadomo kwestia gustu.

Użytkownik Ogier Avatar sQun49
    Mieszka w
    Szewce k/Kielc
    Auto
    166 2.5 V6 + LPG

Domyślnie

Mnie osobiście się podoba choć animacja na pewno nie odzwierciedla tego co byłoby w rzeczywistości. Podejrzewam że ledy nie wyglądałyby tak jak to jest w autach z nowymi kloszami ponieważ tam plastik jest typowo przezroczysty i nie rozszczepia światła we wszystkich kierunkach ale to tylko moja wizja

Seferiel
    Gość

Domyślnie

Pomysł ciekawy ;D chciałbym zobaczyć jak będzie wyglądał w ostatecznej fazie Moim zdaniem warto spróbować

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Kwestia gustu, ale ja bym nie zmieniał, swiatła w 166 nocą jak dla mnie wyglądają bombowo.
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA