Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Temat: CB Radio - jak założyć ??

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Łódź

Domyślnie CB Radio - jak założyć ??

jestem kilkudniowym posiadaczem AR i totalnie nie mam wizji na montaż CB w tym samochodziku.. jakieś sprawdzone patenty poproszę ... bo jadę w górki 2 lipca i chcę CB zabrać
    Ostatnio edytowane przez Administracja ; 26-09-2010 o 16:39
    WWW.TMIN.PL - WARSZTAT ELEKTROMECHANICZNY i DIAGNOSTYKA KOMPUTEROWA *** CB-RADIO , ALARMY , AKCESORIA ORAZ CZĘŚCI ZAMIENNE ***

lukasz4d
    Gość

Domyślnie

No chyba to jakis zart noworoczny ;-p

jesli masz CB (miales w innym aucie) to rob jak uwazasz.
    Ja posiadam antene na magnes i stawiam ja przy tylnym słupku, kabel wchodzi tylnymi drzwiami po uczelce i potem pod siedzeniem i po tunelu do przodu do radia.
    a samo radio jest wsuniete miedzy fotel pasazera a konsole. grucha natomiast wisi na łaczeniu konsoli dolnej ze srodkowa. Ot całe "drutowane" połaczenie CB :-)

pozdro
    lukasz

adasco
    Gość

Domyślnie

Domyslam sie, ze podlaczyc umiesz, kwestia tylko, gdzie umiescic radyjo.... nie wlezie w polke na konsoli?
    To moze nad bezpieczniki - jesli montujesz na dluzej, to moze warto poswiecic plastik (zawsze go mozna wymienic na nowy) - i wyrznac dziure pod radio. Mialbys je w zasiegu reki, a nie kluloby w oczy.

Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    Giulia MY22 Estrema było 156 2x147 166Busso 159...

Domyślnie

ja mialem w kieszeni tam gdzie bezpieczniki ale to jest zupelnie niepraktyczne i teraz radio jezdzi na siwedzeniu pasazera bo tez nie mam pomyslu
    alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v

LUKE
    Gość

Domyślnie

Ja w swojej maszynce mam antenke z tyłu na magnesie,centralnie (zaraz za fabryczną),kabelek wchodzi z lewej strony tylnymi drzwiami,przy fotelu,pod wycieraczką i wchodzi pod podłokietnik (tu jest radio) Grucha leży sobie na dzwigni ręcznego albo obok ręcznego. Dla mnie bardzo wygodnie i funkcjonalnie,wszystko mam pod ręką i nic nie lata.

Yaro
    Gość

Domyślnie

Oto krotkie fotostory jak u mnie idzie instalacja CB-Radia.
    Na pierwszy rzut oka przeszkadza przy sprzegle. Ale to tylko takie wrazenie, a moze kwestia przyzwyczajenia. Cala instalacja pochowana pod tapicerkami. Zasilanie z gniazda zapalniczki (dziala tylko przy wlaczonym zaplonie). Uchwyt radia przymocowany do srub M6 oslony akustycznej nad nogami - bardzo solidne punkty mocowania. Kabel od majka do przerobienia - wala sie pod nogami. Juz niedlugo . Obsluga radia srednio wygodna (trzeba sie schylac) ale radio po zamknieciu drzwi niewidoczne. I tak sobie jest od pol roku, uzywane codziennie.
    Jakies pytania?

Dj.iCE
    Gość

Domyślnie

Ja mam przy okazji pytanie do Yaro jak się TTI 880 sprawuje i w trasie i w mieście?

Yaro
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Dj.iCE
    Ja mam przy okazji pytanie do Yaro jak się TTI 880 sprawuje i w trasie i w mieście?
    Nie narzekam. Wiekszosc gadzetow w nim umieszczonych i tak sie na codzien nie uzywa. Chwale sobie przelacznik kanalow w gruszce, ale przeklinam jego kierunek dzialania (lewy przycisk zmienia kanaly do gory, logika nakazuje do dolu :/ ). Wkurza mnie strasznie wiesniackie niebieskie podswietlenie, bo wszystko mam w Alfie czerwone. Ale na niektorych rynkach pokazuja sie juz Multicolor - mozna zmieniac na inne.
    Przed TTI uzywalem ostatnio CB... jakies 10 lat temu na stacjonarce . Sila rzeczy mobil w duzym miescie wypada duzo gorzej.
    Ogolnie na magnesowce Wilson to radyjko ma calkiem ladny zasieg. Niestety mocno niweczony przez b.duze zaklocenia od pracy jednostki JTD w tym aucie. Nie spodziewalem sie ze praca wtryskiwaczy w JTD moze tak siac zaklocenia po aucie.

Mieszka w
    Łódź

Domyślnie

Cytat Napisał adasco
    Domyslam sie, ze podlaczyc umiesz, kwestia tylko, gdzie umiescic radyjo.... nie wlezie w polke na konsoli?
    To moze nad bezpieczniki - jesli montujesz na dluzej, to moze warto poswiecic plastik (zawsze go mozna wymienic na nowy) - i wyrznac dziure pod radio. Mialbys je w zasiegu reki, a nie kluloby w oczy.

hehehe... no jasne ze umiem bo handluję cB od 2005 roku ale poprostu nie mam pomysłu na estetyczne umiejscowienie go w alfie ... typowa metoda na wcisk między siedzenie i konsolę chyba nie wypali... może przy welurowych fotelach ale tu jest skóra i praktycznie prawie dotyka do konsoli.
    WWW.TMIN.PL - WARSZTAT ELEKTROMECHANICZNY i DIAGNOSTYKA KOMPUTEROWA *** CB-RADIO , ALARMY , AKCESORIA ORAZ CZĘŚCI ZAMIENNE ***

moninika
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał TMiN
    no jasne ze umiem bo handluję cB od 2005 roku
    a ja właśnie chciałam kupić cb, gdzie handlujesz?