Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Mam diesla 2,4 JTD nie chce zajechac silnika jakie.....

gumis_kiler
    Gość

Domyślnie Mam diesla 2,4 JTD nie chce zajechac silnika jakie.....

jak w temacie kupilem wczoraj alfe 166 z czego jestem dumny ale nigdy nie jezdzilem dieslem powiedzicie mi jakie obroty minimalne mozna trzymac na poszczegolnych biegach no i jakie max mozna. Dodatkowo mam pytanie poniewaz mam skore w aucie powiedzcie mi czy jest taka mozliwosc zeby skora tak grzala tylek bo strasznie cieplo mam w obrebie nog i siedzen. mi sie wydaje ze podgrzewanie siedzen jest wylaczone....

Paweł156
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał gumis_kiler
    czy jest taka mozliwosc zeby skora tak grzala tylek bo strasznie cieplo
    hehe, pewnie masz czarną skóre. tez mam ten problem w takie upały.
    a co do jezdzenia, to ja nie krece silnika wiecej jak do 4500obrotów ale to bardzo rzadko, głownie jezdze w przedziale 1700-3500 obrotów, to jest bardzo elastyczny silnik wiec wysokie biegi mu nie są straszne przy niskich predkosciach. No i zobaczysz ze powyzej 4000obrotów auto juz tak szybko nie przyspiesza wiec lepiej wrzucic wyzszy bieg. Pamietaj zeby po dłuższej jezdzie lub po bardzo szybkiej, zaczekac min 30sek az sie turbina schłodzi, zanim wyłączysz silnik.
    Przy wymianie oleju zawsze wymieniaj filtr paliwa, no i oczywiscie pozostałe (oleju, powietrza i przeciwpyłkowy). Olej wymieniam co 12-14tys km.

gumis_kiler
    Gość

Domyślnie

dzieki ci wielkie wlasnie takie informacje byly mi potrzebne a co do schladzania turbiny to tak robie bo slyszalem od znajomego. Skore mam kremowa ale tez jest goraco jak postoi na sloncu a pozniej sie wsiada:/ a co do obrotow to jezdze pomiedzy 1500 a 2500 poprostu bujam sie nia powoli pomiescie

piotrek164
    Gość

Domyślnie

popatrz czy lampka z boku siedzeń się nie świeci jeśli tak to masz włączone grzanie foteli wyłączik pod dolną krawędzią po prawej stronie fotela tesz mam taką skóre hihihihih