Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Temat: Ściemy stosowane przez handlarzy.

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie Ściemy stosowane przez handlarzy.

Proponuję utworzyć wątek pod tytułem "Ściemy stosowane przez handlarzy.", może nawet warto go podwiesić i zrobić z tego swoistą "Księgę".

Zaczynam:
    1. Rozrząd właśnie wymieniony, razem z płynami i filtrami. Faktury nie mam, ale na 100% wymieniany.
    2. Klima chodzi, tylko trzeba ją nabić - w rzeczywistości podmieniony panel z wersji z klimą z podłączoną diodą, żeby coś się świeciło.
    3. Książka serwisowa na Zachodzie nie jest stosowana.
    4. I moje ulubione - auto należało do 80 letniego lekarza z Bawarii :-)

Co do przebiegu, to tu bywa różnie i to zweryfikować ciężko, ale kolące w oczy ściemy warto chyba zaprezentować.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

sebastianpol
    Gość

Domyślnie

co do pierwszego z rozrządem ja wymieniałem filtry i płyny i niemam faktury tylko częsci co wymieniałem w tym dziale różnie bywa a zawsze można podejżeć czy było robione

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

1. Książka serwisowa - sam sobie wydrukować też mogę.
    2. Trzeba wymienić czujnik temperatury, termostat jest zepsuty itp.
    3. 2 letni diesel z Niemiec z przebiegiem mniejszym niż 80 tys. km. Obawiam, się, że większość Polaków wierzy w takie cuda
    4. Przyjeżdżasz do sprzedającego, a silnik jest ciepły.

Miss Alfaholicy 2011 Alfa i Omega Avatar bija22
    Mieszka w
    Rymanów Zdrój
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6

Domyślnie

najlepszy tekst jaki slyszalam od faceta co mi chcial amerykanska wersje celicy sprzedac to:
    dbam o ten samochod jak o wlasna zone...jesli zone moznaby bylo porownac do auta to ciarpialaby na: łuszczyce, wrodzoną łamliwośc kości, nieleczoną nadżerkę, kilka kudeł zamiast wlosow, obita jak bokser na ringu hee. a zapytany czy to ta celica z ogloszenia czy facet sobie jaja robi i ma jeszcze jedna w garazu?...nie..to dziekuje i wracam do mein house
    bija22 i Alfa156 V6 są powody do mruczenia
    ...i do płaczu

http://imageshack.us/photo/my-images/37/nnnh.jpg/

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał bija22 Zobacz post
    dbam o ten samochod jak o wlasna zone
    Słyszałem też taki tekst, po pół roku wiadomo było dlaczego ta żona była taka smutna
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Użytkownik Alfa i Omega Avatar _cichyy_
    Mieszka w
    czestochowa
    Auto
    Była AR 159 jtdm, Jest : BMW E66 750Li

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    4. Przyjeżdżasz do sprzedającego, a silnik jest ciepły.
    Jeśli ktoś auta używa ( co innego jeśli to komis, lub auto sprowadzone bez tablic bo takim to gdzie można jechać ) to dziwne żeby czekał aż ktoś przyjedzie , żeby auto było zimne

Inne teksty:
    - igła
    - lalka
    - i jak dla mnie najlepszy ... bezwypadkowy , tu zartuje bo są wyjątki
    Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
    Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S

OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał _cichyy_ Zobacz post
    Jeśli ktoś auta używa ( co innego jeśli to komis, lub auto sprowadzone bez tablic bo takim to gdzie można jechać ) to dziwne żeby czekał aż ktoś przyjedzie , żeby auto było zimne
    Tak, ale jak kupujący prosi, żeby auto było nieodpalane i dojedzie gdzie trzeba to chyba sprzedający powinien tak zrobić. Znam wiele sytuacji, ale starszych diesli, jak kupujący jechał kupić diesla, a po zakupie z rana nie mógł odpalić bez sznurka.

Oczywiście sprzedający zapewniał w każdym z tych przypadków, że pali "na strzała"

Mój kolega, który handluje takimi ogórami zawsze się spóźnia po odbiór auta, albo zawsze przyjeżdża za wcześnie pod dom sprzedającego. A jak sprzedaje to robi tak jak pisałem - porządnie przepala i przez 30 minut silnik to igła

Kolejna sprawa: nic mnie tak nie śmieszy, jak ktoś kupi auto i potem chodzi i chwali się ile to sprzedający tam wymienił pokazując 5 paragonów. Czasem bywało tak, że auta z takimi paragonami od drugiego kolegi (handlarza z Holandii) w ogóle nie dojeżdżały do domu kupującego.

I jeszcze wracając do Holandii: to największy śmietnik Europy. W Polsce takich agentów jak tam nie znajdziecie.
    Ostatnio edytowane przez Tuti ; 21-11-2009 o 16:46

huragan
    Gość

Domyślnie

Jak ja przyjechalem po swoja wloszke do komisu Alfy ,a przejechalem kawalek.To okazalo sie ze auta nie ma.Napisalem"- po swoja" bo jak ja zobaczylem na zdjeciach wiedzialem ,ze bedzie moja hehe. Chyba milosc od pierwszego wejrzenia. Wiec mial ja wlasciciel.Na pytanie czy moge dostac nr tel do wlasciciela? Zabrzmiala odpowiedz ,ze nie maja nr.Zapytany jeszcze raz tylko tonem zupelnie innym przypomnial sobie, ze jednak ma numer.Zanim zakupilem swoja alfe troche nerwow mnie to kosztowalo ,ale bylo warto. Odpukac....

WUJ LEDI
    Gość

Domyślnie

Najlepsze to : Paaaanie to jest Perła!!!! Niepalone, Garażowana, Użytkowana przez kobietę , Bezwypadkowa !!! Tylko wsiąść i jeździć , bo nic robić więcej nie trzeba !!!

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

Cytat Napisał WUJ LEDI Zobacz post
    Najlepsze to : Paaaanie to jest Perła!!!! Niepalone, Garażowana, Użytkowana przez kobietę , Bezwypadkowa !!! Tylko wsiąść i jeździć , bo nic robić więcej nie trzeba !!!

wg.mnie uzytkowanie przez kobiete to raczej wada niz zaleta bo one raczej nie dbaja o auta wsiadaja ma palic i jechac;d a to ze szpilki sa niewygodne do jazdy i niszcza sprzeglo to co tam;d przeciez musza ladnie wygladac:d
    nie mowie ze wszystkie bo sa wyjatki
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P