Mam pytanie- czy logo (zakrywające zamek klapy tylnej) jest takie samo w 145 jak i 156 czy 166?
Mam pytanie- czy logo (zakrywające zamek klapy tylnej) jest takie samo w 145 jak i 156 czy 166?
Tak jest takie same, tylko w GTV i chyba Spiderze są inne bo odsuwane jakoś w dół.
Zgadza się tydzień temu zakładałem właśnie tylni znaczek . Trzeba uważać od środka jak się zdejmuje na sprężynkę i na zawleczkę żeby nie uciekła w karoserię .
Wyjmij cały zamek i wtedy zmieniaj znaczek, tak jest dużo łatwiej![]()
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
Tylko najpierw trzeba wykrecic ten zamek a to nie jest latwe. Mi sie nie udalo odkrecic zamka i musialem sobie poradzic bez zdejmowaniatroche zmodyfikowalem ta sprezynke i dziala
![]()
A ja tej sprężynki nie mam bo mi się zgubiła i nie zauważyłem żeby znaczek się nie zamykał ani był luźny, jedynie przesuwa się lżej. Chodzi mi o tą sprężynkę w zamku nie pod znaczkiem.
Czesc, skoro jestesmy przy wymianie logo, moze ktos mi podpowie jak wymienic przednie logo przy alfie 156? Czy jest ono na jakies zatrzaski czy moze na srube od srodka? Rocznik alfy - 1999.
gdzie można kupić tylne logo odsuwane i przednie, na maskę? i za ile mniej więcej? Bo moje juz tak sobie się prezentują...