Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: wspomaganie

zawix
    Gość

Domyślnie wspomaganie

Czesc wszytkim alfiakom !!!
    Mam nowy problem w swoim ar 2.4jtd mianowicie na wolnych obrotach podczas parkowania nie da sie krecic kierownica brak wspomagania dopiero po dodaniu gazu ponak 1tys obr wspomaganie dziala normalnie aha no i jescze jak jest na wolnych obrotach i przesuwam kierownice w lewo jub prawo slysze jakis dziwny pisk czy mieliscie juz do czynienia z czyms takim??

Yaro
    Gość

Domyślnie

Slizgajacy pasek transmisyjny. Nie masz tez wtedy ladowania.
    Mozliwe przyczyny to zuzyty pasek lub napinacz. Byc moze ze trzeba "dopiac" pasek rolka transmisyjna mimosrodowa.
    Zrob to czym predzej, bo zerwany pasek transmisyjny moze zostac wciagniety pod pasek rozrzadu... Odpukac .

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    Giulia MY22 Estrema było 156 2x147 166Busso 159...

Domyślnie

moze tez sie pompa domagac wymiany zobacz w jakim stanie jest plyn w zbiorniczku czy nie jest metny
    alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v

zawix
    Gość

Domyślnie

Yaro niestety 4 tys temu byl robiony pełny serwis wszystkie rolki i paski zostaly wymienione wiec pasek odpada aha a ladowanie jest caly czas wiec napewno to nie pasek bardziej mi to wyglada na maglownice

Yaro
    Gość

Domyślnie

Nigdy nie mow nigdy . Ja po wymianie napinacza i paska przejechalem 1,5km jak uslyszalem dziwne odglosy spod maski. Okazalo sie ze pasek przeskoczyl o jeden rowek i wystajaca czesc zaczela pekac i odpadac walac po jakichs kablach w poblizu. Gdybym sie nie zatrzymal tylko jechal dalej (jechalem trojmiejska obwodnica grubo powyzej 100) to pewnie mialbym po rozrzadzie.
    To ze zostalo zrobione, nie znaczy ze jest zrobione dobrze. Nawet najlepszy mechanik moze sie pomylic (u mnie nieosiowo zamontowany napinacz). Oczywiscie nikomu tego nie zycze.

crazybiczes
    Gość

Domyślnie

HeHe moze byc jak u mnie... Stan agonalny pompy... i albo regeneracja albo new :cry:

zawix
    Gość

Domyślnie

a moze wiecie czy pompy wspomagania sa takie same we wszystkich modelach czy sa rozne?

zawix
    Gość

Domyślnie

czesc mam okazje kupic tanio pompe od selspeeda 1.8 czy moze orientuje sie ktos czy ta pompa bedzie pasowac do mojego 2.4jtd?????????

crazybiczes
    Gość

Domyślnie

Z tego co pamietam to nalezy dobrac własciwa pompe do odpowiedniego modelu auta..

piotrek164
    Gość

Domyślnie

Witam

w wszystkich małych benzenach są identyczne tj 1,6 1,8 2,0 "145 146 155 156 166wszystkie plastikowe TSy" co do 2,5 nie wiem
    i wdieslach na bank inna- fiatowska bo jtd to fiat a nie konstrukcja Alfy tak jak inne bezynowe jak by co to mam na zbyciu 2 do bezyny tak mi serwis lokalizował wycie pod maską kupiłem 2 zmieniałem po kolei jak wyło tak wyło jak sam zakasałem rękawy to się okazało że to alternator i mam dwie "funkiel nówki nieśmigane lekko puknięte robione jak dla siebie hihihihihi"