witam. Zastanawiam się, czy jest mozliwość wyciągnięcia tylnych bocznych szyb z AR 145?? Jeżeli tak to w jaki sposób? I drugie pytanie, bo niedawno kupiłem samochód i nie wiem za bardzo jaki olej najlepiej wlać do silnika..? Mam AR 145 1.4 TS
witam. Zastanawiam się, czy jest mozliwość wyciągnięcia tylnych bocznych szyb z AR 145?? Jeżeli tak to w jaki sposób? I drugie pytanie, bo niedawno kupiłem samochód i nie wiem za bardzo jaki olej najlepiej wlać do silnika..? Mam AR 145 1.4 TS
siema. jeśli chodzi o olej to zależy jaki olej był wlewany wcześniej no i oczywiście od jego przebiegu i złużycia do ts-ów zaleca się półsyntetyk 10w40 no chyba że silnik bierze dłużo oleju to lepiej wlać mineralny
no właśnie w tym jest problem że nie wiem jaki wcześniej olej był wlewany, bo auto kupiłem z komisu, tam gościu nie wiedział jaki jest olej, a pod maską nie ma żadnej "metki" jaki był przy wymianie wlewany... Dzieki za info.
Na temat jaki olej użyj funkcji SZUKAJ.
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
ok, w sumie ten olej to było pytanie przy okazji, bo i tak musiałem założyć temat. Niestety jeszcze nikt nie podejmował tematu o wymianie tylnej bocznej szyby w 145..
a one są klejone czy na uszczelkę ? bo nie mam pojęcia
ale nawet jak klejone to oczywiście musi być możliwość demontażu
Polecam odwiedziny tej strony: http://tnij.org/alfa145
Zawiera skany instrukcji dla serwisu (w języku angielskim) w części drugiej są rozdziały na temat napraw nadwozia.
Boczne szyby odchylane po zdjęciu uszczelek wykręca sie, małe szybki otaczające klapę są zamontowane na wciskanych uchwytach i dodatkowo klejone.
Ostatnio edytowane przez MICHAL-TBG ; 02-01-2010 o 18:42
a czy tylne maskownice głosników wyciąga się ciągnąc do siebie, czy tam coś trzeba podważać? pytam bo nie chce tego połamać, a jak próbowałem pociągnąć, to strasznie ciężko szło..:/