mam problem z szyba od strony pasazera , otoz gdy opuszczam do samego dolu to jest wszystko ok tylko jak chce ja podniesc to cos nierowno idzie i sie w polowie zacina silniczek nie daje rady doradx
mam problem z szyba od strony pasazera , otoz gdy opuszczam do samego dolu to jest wszystko ok tylko jak chce ja podniesc to cos nierowno idzie i sie w polowie zacina silniczek nie daje rady doradx
Zacznij od przesmarowania prowadnic np silikonem w spreyu jak nie to czeka cie zdejmowanie boczka.
Pozdrawiam
Michał (p.maiki)
Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009, 156SW fl 1.9 JTDM 2003r 2009-2014
juz to robilem ja mysle ze szyba ma zaduzy luz
myślałem ze cos może z elektryką... mógłbyś sprawdzic chociaż jak ciągle w jednym miejscu sie zacina to niewiem... jesli prowadnice są wporządku...
niestety musisz rozebrać cały bok, szybe i założyć na nowo...
a czy podnosnik szyby ciagnie ja na srodku u dolu czy z boku i czy da sie kupic same prowadnice
sorry za OT, ale nie mogę wytrzymaćale odgrzałeś kotleta
![]()
bo nic z tym nie robilem i zastanawiam sie czy da rade dostac prowadnice do szyby
no to raczej bez problemowo, musisz poszukać po szrotach rozbitka jakiegoś, takiego, żeby miał w miarę drzwi dobre, nigdy się temu z bliska za bardzo nie przyglądałem, ale jak miałem rozebrane, to wydawało mi się, że jest to rozbieralne(tak to czytając, to trochę za dużo powtórzeń
)
Nie wiem czy masz ten sam problem co ja. U mnie też szyba się zatrzymywała w połowie podnoszenia. I u mnie poluzował się jedno trzymanie prowadnicy. Zdjąłem bok dokręciłem i jest ok.