Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Temat: Kierownica drewniana vs policja ...

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 155 2.5v6 Super 92r.

Domyślnie Kierownica drewniana vs policja ...

Witam kolegów, o ile mogę tak mówić. Do rzeczy, wsiadłem sobie do Alfuni, przejechałem 0.5km no i jako, że pasów nie zapiąłem (wiem, że to grzech) meganka nieoznakowana mnie zatrzymała. Bystry pan policjant sprawdził apteczke itp. no i przyczepił się do oryginalnej kierownicy miał wątpliwości cd tego czy to nie mój paten, że za duża jest i że nie można takiej. Dopiero kiedy mu pokazałem znaczek na "fajerze" i że inne elementy też są w drewnie to biedak zwątpił i dał sobie spokój, czyż oni nie są nadgorliwi ..... Tak się chciałem pochwalić bystrością oczuwiście nie moją

Użytkownik Rowerzysta Avatar MaCias
    Mieszka w
    Centrum
    Auto
    soon alfa 166

Domyślnie

pewnie jakiś prosty policjant na oczy nie widział drewnianej kierownicy i chciał się przyczepić że wiejski tuning sobie odstawiasz

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto

Domyślnie

No właśnie może i prosty choć do meganek nieoznakowanych byle prostaków nie wsadzają bo i tak już ich dużo rozbili ;D ale miał zdiwko że w takim starym samochodzie takie cuda były oryginalnie.

Użytkownik Znawca Avatar Wujek
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS

Domyślnie

Z tego co wiem, to może Ci naskoczyć z rozbiegu?
    Michu1 czy to Ty jeździsz tą zieloną Alfką i często bywasz na osiedlu Generałów?
    Bo jeśli tak to ją oglądałem na parkingu, ale chętnie bym się spotkał i dokładniej obejrzał.
    Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
    Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
    Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
    Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
    Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
    Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest

obserwator737
    Gość

Domyślnie

trzeba było mu powiedzieć że numer VIN też masz drewniany

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto

Domyślnie

obserwator737 dobre ... ale bym miał brecht mówiac jemu to, tylko nie wpadłem na tak genialny pomysł, ale musiałem być pokorny bo 100 i 2pkt za pasy na ulicy nie leżą wiec nie pyskowałem zbytnio. Panie wujku to chyba ja codziennie tam byłem przez rok w sumie.

obserwator737
    Gość

Domyślnie

oczywiście żartowałem , czasami nie warto z p..i dyskutować bo i o czym

kiedyś miałem taką sytuację : jadę sobie po mieście i widzę że od może dwóch minut jedzie za mną jakaś skoda na zderzaku - no to przyśpieszam , w jakimś tam momencie dość szybko , no nic , światła - stoję sobie do skrętu dojeżdża skoda - w środku widzę 4 łyse pały , skręcam , następny skręt (jadę w stronę domu) - skoda za mną tyle że w jakiejś odległości - no to się zatrzymuję - skoda też , ruszam , następne światła czekam na skręt - skoda wyprzedza mnie lewym pasem mało nie wjeżdżając komuś na czołowe i w tym momencie kogut na dach... skręcam , zatrzymuję się na Piotrkowskiej - p...a wysiada i pyta dlaczego rozmawiam przez telefon podczas jazdy - mówie p...e, że dzwonię po kolegów z kijami bo jakieś 4 łyse pały za mną jadą , pyta dlaczego bez pasów - mówię że wolę mieć wolne ruchy jak jakieś pały mnie śledzą , pyta z jaką prędkością jechałem - mówię że chyba max 170 a co mu do tego ?? mówi że będzie mandat za jazdę bez pasów i komórkę to go wyśmiałem i mówię "nie będzie , pisz se wniosek na grodzki , mam to w dupie" , odszedł , wrócił , pyta dlaczego jestem niegrzeczny - mówię mu że jak ma ochotę mnie zatrzymać to może to zrobić od razu a nie jeździć za mną po mieście i że nie jestem jasnowidzem i nie wiem że 4 łysych w nieoznakowanej skodzinie to asy pościgowe policji - pytam o powód śledzenia - a bo było zgłoszenie że takie auto ukradli - bzdura - wymyślił pała na szybko - nigdy w Łodzi nie zginęło GT
    znowu odszedł , narada z resztą pał - oddał dokumenty i przeprosił...

btw to nie pierwszy raz gdy prośba o skierowanie sprawy do sądu skutkowała oddaniem dokumentów bez jakichkolwiek konsekwencji... chłopcy chyba się czasami po prostu nudzą tylko czasami źle trafiają...
    Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 12-01-2010 o 20:39

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał obserwator737 Zobacz post
    btw to nie pierwszy raz gdy prośba o skierowanie sprawy do sądu skutkowała oddaniem dokumentów bez jakichkolwiek konsekwencji... chłopcy chyba się czasami po prostu nudzą tylko czasami źle trafiają...
    Ponoć strasznie dużo z tym papierów i pewnie zwyczajnie im się nie chce. Gorzej jak się trafi na jakiegoś służbistę (miałem okazję) to wtedy jest troszkę drożej - zależy ile sąd wymierzy, w moim przypadku 50 zł więcej za mandat + koszty rozprawy.

plancior
    Gość

Domyślnie

Heh, też miałem kilka podobnych przygód.
    Jakieś pół roku temu jak wracałem z Katowic do Rybnika ok godz 23 zauważyłem Renault Kangoo niebieskie, zaparkowane w uliczce. Coś mnie strzeliło, żeby zerknąć do lusterka wstecznego. Okazało się, że to panowie polycyjanci, w tym samym momencie w którym się spojrzałem w lusterko oni zgasili napis policja i zaczął się "pościg". Wyglądało to mniej więcej tak, że siedzieli mi na tyłku przez jakieś 10km, a jako że to był teren zabudowany to jechałem sobie spokojnie 50-60 wiedząc, że na mnie się czają. W końcu chłopakom się znudziło, odpalili neona na dachu i mnie wyprzedzają. Zaczęli wymachiwać lizakiem, więc się zatrzymałem.
    Jako, że jechałem przepisowo postanowili mi przetrzepać samochód. Niestety, gaśnica była po terminie użyteczności więc zaczęła się dyskusja. Pan niebieski zaprosił mnie do Kangoo i mówi mi, że mogę obejść się z pouczeniem tylko jest jedno 'ale'. Jakieś 2km dalej jest stacja benzynowa, mam podjechać, kupić litr Finlandii i grzecznie przywieźć.
    Na to ja kolesiowi mówię, pisz pan mandat. Ten wielkie zdziwienie na gębie i pyta się jak to?
    A ja mu w tym momencie chamsko, darmozjadom nie będę sponsorował flachy żeby mogli przekimać całą nockę. Może będzie interwencja gdzię będą potrzebni, a ci na bani przyjadą.
    Facet łeb spuścił, dokumenty oddał i tylko rzucił "szerokiej drogi"

Użytkownik Romeo Avatar palchon
    Mieszka w
    SJZ
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD SPORTWAGON

Domyślnie

władza, "bystrzaki" szukający frajerów co się na taką gadkę dają nabrać.
    p.s.
    mie kiedyś w siemianowciach zatrzymali sprawdzali tylko samo oc, Pan Policjant otwiera dowód (samochód służbowy) przeglada te kwitki i mówi mi nie ma pan oc, ja mu na to niemozolenie mogę prosić ten dowód daje mi otwieram trzecią strunę i wyciągam kwitek, gosc bez słowa, dziękuję i dowiedzenia
    Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
    Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa