Czy robiliscie cos z poduszkami powietrznymi albo napinaczami? Na drzwiach mam nalepke ze wazność poduszki jest do 2008. Z tad moje pytanie co zrobic po tym czasie wymienic, sprawdzić czy odpulic sobie i jezdzic dalej.
Czy robiliscie cos z poduszkami powietrznymi albo napinaczami? Na drzwiach mam nalepke ze wazność poduszki jest do 2008. Z tad moje pytanie co zrobic po tym czasie wymienic, sprawdzić czy odpulic sobie i jezdzic dalej.
Przyłączam się do pytania, sam jestem Ciekaw.
Kiedyś czytałem na ten temat... i zgodnie z normą producentów aut należało by wymienić je na nowe w ASO... ale to jest tylko teoria... podobno starzeniu ulega gaz odpowiedzialny za napełnienie poduszek... ale tak jak napisałem to tylko teoria... wątpię żeby ktoś inwestował w wymianę poduszek 100 % wartości samochodu... pozdrawiam...
P.s. Żeby sprwdzić że działają trzeba w coś puknąć z odpowiednią siłą... heheheh... to oczywiście żart... nikomu tego nie życzę.
u mnie termin minął w zeszłym roku i nic z tym nie robię. Podejrzewam, że cena dwóch poduszek w ASO to ~wartość tego samochoduDD
Jak gdzieś solidnie dzwona załaduję to się okaże czy poduchy zadziałają :twisted: