A Więc moi mili , kupiłem nie dawno ten samochód , przeglądałem różne fora i to wydaje mi się najlepszym , mam kilka dręczących mnie pytań ad tego samochodu , co myślicie jakie są wasze opinie na temat Alfy z tym silnikiem benzynowym 1.7 TS , Auto kupiłem tak jak mówiłem nie dawno , nawet przyznam się że nie wiedziałem jak sie otwiera bagażnik , zawsze było ono moim marzeniem , jest to mój drugi samochód w domu na codzień poruszam się innym ale postanowiłem zakupić sobie takiego pupilka , i go że tak powiem "pieścić" ale już przechodzę do setna sprawy , Auto stało dłuszy czas w komisie , jest strasznie zmrożone obecnie stoi w garażu , podobno jest to wersja z 4-kończyna , posiada ABS który albo nie działa albo go niema jak to sprawdzić? ciągle swieci mi się kontrolka jak by był ręczny zaciągnienty dlaczego? w zime mi spalił oko 15ltr benzyny na letnich oponach jazda miejska normalne? Jak nie więcej , co można do niego dołożyć ciekawego ? co myślicie o wyeliminowaniu H1 zamienić na żarnik 6500k ? auto chyba zaniedbane przez poprzedniego właściciela , wymaga kapitalnego prania , jak narazie nic nie stuka nic nie puka , Po chwili gdy się nim przejechałem i chciałem skręcic w lewo przycinała się kierownica czyli raz lżej chodziła raz ciężej tak to trwało jakieś po 1sek , co może być tego przyczyną , jest fajne twarde sprzęgło , czasami ginie bieg wsteczny co może być przyczyną? Generalnie bardzo chciałem mieć ten model od zawsze tylko że w temacie Alfy jestem bardzo zielony , jeszcze kolejną sprawa jak mnie interesuje założenie Filtru Stożkowego czy to będzie miało wpływ latem na spalanie? zmniejszy się? Czy może zwiekszyć? Bardzo bym prosił o rady , pomoc , każdą przydatną informację. Pozdrawiam))