Witam, jestem nowy na tym forum i szczerze mowiac nie znam sie za dobrze ogolnie na autach. Pojecie troche mam ale to chyba za malo zeby samemu wiedziec co sie zepsulo. A wiec zaczne od poczatku: 2 miesiace temu kupilem AR 146 1.4 TS Junior dlugo sie nie nacieszylem tym wspanialym autem. Na zimnym silniku przerywal , zmienilem swiece ale problem nie zniknal wrecz sie pogorszylo. po paru dniach zaczely sie jakies dziwne dzwieki z pod maski z prawej strony przedniego kola. Od poczytku kupna przy 4000-5000tys obr. juz nie przyspieszal tak bylo do czasu az pojawily sie te dziwne dzwieki ,piszczenia i stukania. Potem zaczal coraz wiecej przerywac i mial coraz mniej mocy. Jak wciskalem gaz to raz slabo przyspieszal a niekiedy prawie nic. Pojechalem do mechanika sprawdzil kompresje silnika i powiedzial ze ma slaba. Stwierdzil ze sie nie oplaca tego naprawiac. No i mam problem bo mieszkam w niemczech i naprawa wyniesie ponad 1000Euro.Pomyslalem ze ktos mi tutaj pomoze co moze byc tego przyczyna i czy by sie w polsce bardziej oplacalo zrobic oczywiscie jak jest wogole jeszcze sens.Z gory dzieki za pomoc