mam takie pytanko, czy istnieje mozliwosc zamontowania tego zaworu do auta bez turba? jesli tak czy da on jakis efekt? i jesli jest taka możliwosc jak to zrobic?
mam takie pytanko, czy istnieje mozliwosc zamontowania tego zaworu do auta bez turba? jesli tak czy da on jakis efekt? i jesli jest taka możliwosc jak to zrobic?
założyć możesz np. na trytkę (opaskę samo zaciskową do przewodów), ale niestety nie będzie działać ;]
Efekt podobny kiedyś widziałem na allegro, był to "elektroniczny blow-off" alias emulator, był to głośniczek z nagranym dźwiękiem i mogłeś sobie włączyć kiedy Ci się rzewnie podoba dźwięk "psss!"
Naprawa fiat, alfa romeo http://www.autokielak.pl/
hehe elektroniczny bov.
Proponuje zmienić na TD lub T benz. i kupić u mnie blow off-a![]()
A po co?![]()
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
bez obrazy Nero ale lepiej sprzedaj ten samochód i nie rób z klasycznej alfy mobilu dla buraków pastewnych albo kup sobie oprócz Alfy jakiegoś civika czy golfa do takich akcji. Obserwuje Twoje posty i pytasz się o jakieś stożki, strumienice, pierdzące wydechy (to akurat z powietrza wziąłem) i powstrzymywałem się od komentarza. Jednak patrząc na ten temat padłem na cyce jak pies pluto. Gwizdałka od blow offa ? Daj spokój, nie ośmieszaj się. Czekam tylko na twoje relacje o nowym bodykicie ze szpachli i siateksu dodającym 300 N docisku na wyjściach z winkliPowtarzam jednak żebyś się nie obrażał i nie traktuj tego jako najazdu osobistego
![]()
pepesz, spoko, wg mnie alffa to bardzo ładne i fajne autko, ma swój nie powtarzalny styl, ale moim zdaniem stozek i strumienica daje ładny pomruczek, podkreslam, ze nie jest to przeróbka ze auto jest bardzo głosne, jest zrobiona tak ze ma bardzo ładny dzwiek, cos na podobe seryjnego tylko ze bardziej basowy...takie są moje wrażenia...
---------- Post dodany o godzinie 01:02 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 00:59 ----------
poza tym dla nie wtajemniczonych alfa 155 wyglada niepozornie, ktoś podjerzdzajacy jakims bmw mysli ze ma wspaniałą bryke a jednak moja bella spokojnie daje rade bmw 320 o tej samej mocy...minka wtedy opada...byłem na hamowni...zdjałem jeszcze srodkowy tłumik i wykazało mi 155 KM..jakis wzrost jest, moze nie duzy ale jak za te pieniadze to jest fajnie...
sie nie jaraj, bo byle jaka hamownia to i 180 ci pokażew polsce jest tylko kilka profesjonalnych hamowni.
1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
2000 Subaru Forester S-Turbo
2002 Opel Zafira OPC
1999 Volvo V70
A gdzie byłeś na tej hamowni, daj wykres on dużo powie o aucie i o samej hamowni. Mierzyłeś auto przed "modyfikacją", że uważasz, że za te pieniądze to dobry przyrost?
A tak jeszcze jedno pytanie, widziałeś na allegro alfe 155 z uszkodzonym silnikiem 1,6 ts jak nie to popatrz, a jak Ci się nie chce to silnik został uszkodzony przez to, że stożek zassał wodę. Także życzę Ci miłego przekładania filtra pod nakoleNie wiem, czy zauważyłeś, że w tematach raczej nie odzywają się osoby, które naprawde wiedzą dużo na temat alf (nie chce ubliżac nikomu).