Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: 156 2,4jtd 2006r Oława. Co myślicie?

kecaj77
    Gość

Domyślnie 156 2,4jtd 2006r Oława. Co myślicie?

Witam, nadal szukam jakiejś 2,4 po FL, ale strasznie z tym biednie u nas w kraju, a i pogoda nie sprzyja większym wypadom. Zaciekawiła mnie ta Alfa:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11296205

Po 1:
    Czy możliwe, żeby w 2006r nie było 2,4jtdm, 175km? Tylko 2,4jtd 150? Dzwoniłem, odebrała Pani, która z tego co wywnioskowałem użytkuje auto i twierdzi, że w dokumentach ma, że wresja 150km. Gałka skrzyni biegów jest cała czarna, a w JTDm były czarno-srebne(przynajmniej tak zaobserwowałem) więc wychodziłoby, że faktycznie wersja 150km.

Po 2:
    Przebieg też mnie zastanawia, strasznie niski, biorąc pod uwagę, że auto pierwsze 2 lata spędziło w Niemczech.

Po 3:
    Brak znaczków Giugiaro na przednich błotnikach, czy były wersje bez znaczków?

Widział ktoś to auto? Może coś więcej na jego temat powiedzieć?

Pozdrawiam

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    AR 166 3.2

Domyślnie ALFA oława

Moim zdanie ten egzemplarz był bity komputer w srodku jest duży w wersjach po lifcie był nie co inny . Wersje po lifcie miały chyba tylko 175 konne silniki . Ja sam kupiłem wersje 150 konna z nowym przodem ( po lifcie ) moja była bita . przebieg moim zdaniem to jakieś nie porozumienie . a po za tym full opcja miała 12 poduszek a nie 8 ( własciwie powinno byc ze 6 bo kurtyny licza sie jako jedna ). za takie pieniądze kolego to ja bym tego w zyciu nie kupił za 9 tys euro w niemczech masz 159 z 2006 roku z silniczkiem JTDM dosc dobrze wyposarzoną

kecaj77
    Gość

Domyślnie

Też mi się wydaje, że bity. Jeszcze jest ponad 300km ode mnie więc nie będę się fatygował na oględziny, gdyż nie ma to sensu. Jedynie zwróciłem uwagę na to ogłoszenie ze względu na rocznik i dosyć ciekawy kolor(ogólnie szukam czarnej). W przebieg to i tak nie wierzyłem. Na komputer nawet nie zwróciłem uwagi, ale racja jest za duży. Widać, auto po większych przygodach, mnie najbardziej zaskoczył silnik, bo w 2006r. to już powinien być JTDm. Może auto po takim dzwonie, że aż silnik uległ uszkodzeniu i dlatego wstawiono starszy i przebieg dlatego taki mały, bo rok był naprawiany...

Jeśli chodzi o 159 to dla mnie odpada, bo kupię jedynie w silniku 1,9, a mnie interesuje coś mocniejszego...i tak jak kupię, to mam zamiar znacznie podnieść moc w 2,4jtd 20v. Poza tym, za 9tyś € to można kupić ładną 156, ale na 159 to trochę za mało. Jednak do 156 2,4jtd dochodzą spore opłaty, gdyby nie one, to już bym jechał po jedną, mam upatrzoną, ale cena z opłatami to byłoby 45-47tyś...

Użytkownik Rowerzysta Avatar tomas1907
    Mieszka w
    Ornontowice
    Auto
    BMW 320d, Giulietta

Domyślnie

jeżeli masz możliwość powiększenia sobie zdjęcia alfy z przodu po popatrz dokładnie na spasowanie maski z resztą grilla, czubek maski wystaje z jakiś centymetr

Poza tym w ogłoszeniu nawet nikt nie próbował pisać że bezwypadkowa!!!
    Ostatnio edytowane przez tomas1907 ; 27-01-2010 o 18:41

ViP Świeżak Avatar AR_156
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Giulia 2.0 TB Multiair 200KM

Domyślnie

Wydaje mi się że ta 156 jest z tzw. serii drugiej(czyli 2002-2003) z przerobionym przodem na wersje po fl. Po pierwsze silnik nie ten, tył z wersji przed liftem, oraz wnętrze ma stary komputer, boczki drzwiowe, fotele MOMO(nie było już ich po FL) i airbagi boczne w skórze(po FL były plastikowe). Najlepiej poprosić o VIN takiej Alfy i wtedy wyjdzie jaki jest naprawdę rok produkcji.
    teraz: '17 AR Giulia 2.0 TB Multiair Business, Rosso Alfa
    kiedyś:'07 AR Spider 2.4 JTDm 20v Exclusive, Nero Carbonio
    '93 AR 33 1.7 IE 8v, Blu Spazio metalic
    '06 AR 159 1.9 JTDm 16v Progression, Nero Oceano
    '04 AR 147 1.6 TS 16v Distinctive, Nero Metallico
    '98 AR 156 1.9 JTD 8v Progression, Grigio Chiaro metalic

kecaj77
    Gość

Domyślnie

To miałoby sens, ale żeby z rocznikiem ściemniać to już aż przesada. Ogólnie to już po rozmowie tel odpuściłem sobie to auto więc nie będę już nic sprawdzał, szkoda czasu. Jedyną szansą jest dla mnie sprowadzenie czegoś z Niemiec...

W Polsce jedynie moje kategorie spełnia ta:

http://moto.allegro.pl/item892316707...4_jtd_20v.html

Co o niej myślicie? Ogólnie wygląda całkiem spoko. Może jak się zrobi lepsza pogoda to przejadę się zobaczyć.

pzdr