doradzcie jak wlozyc tekture przed cghlodnice do alfy 146 1,6 boxer bo niema zazbardzo jak i mam problem z zamknieciem auta centralny na pilota
doradzcie jak wlozyc tekture przed cghlodnice do alfy 146 1,6 boxer bo niema zazbardzo jak i mam problem z zamknieciem auta centralny na pilota
Auto się zamknie na pilota jak się rozgrzeje w miarę środku. A tekturę... jakoś sobie dają radę, nie wiem, nie próbowałem![]()
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Żeby karton włożyć trzeba odkręcić grill. Chwila moment 2 śrubki klucz 10-tka i tam jest ładne miejsce i nic nie wypadnie. A jak Ci nie grzeje to sprawdź termostat, bo jak jest walnięty to karton dużo nie da.
Nie trzeba ściągać wystarczy odkręcić te dwie śruby 10mm trzymające plastikową osłonę między lampami i ją minimalnie odgiąć, to daje nam możliwość wsunięcia tekturysam zapodałem taki patent i różnica jest duża
![]()
Taki patent jest dobry do Poloneza nie do Alfy. Jak masz sprawne auto to Ci karton niepotrzebny, jedynie zaszkodzić może na jakiejś dłuższej trasie.
dokładnie tak tektura trąci myszkąsprawcie sobie lepiej termostaty - na sprawnym przy mrozie -20 po prostu nie puszcza chłodnicy - ale sam silnik jest elegancko nagrzany po jakiś 5-7 minutach