-
jtd
Mam problem ponieważ nie działa mi przycisk otwierania bagażnika na panelu poniżej radia. W samochodzie Alfa 147 JTD. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
-
Użytkownik
Maniak resoraków
czy bagażnika otwiera się poprzez nadajnik zdalnego sterowania (pilot)?
do sprawdzenia: motoreduktor zamka bagażnika oraz przekaźnik otwarcia bagażnika /znajduje się pod deską rozdzielczą, z tyłu Body Computer/
Opis funkcjonowania:
Body Computer odbiera na wejściu sygnały pochodzące z anteny odbiornika, która połączona jest ze stykiem 21 i 31 złącza A.
Poprzez obwód CAN, Body Computer jest połączony z zespołem sterowania na drzwiach. Zespół sterowania na drzwiach jest zasilany ze styku 24 złącza B w obwodzie zabezpieczonym bezpiecznikiem F39 w skrzynce bezpieczników pod deską rozdzielczą. Zespół sterowania na drzwiach odbiera na wejściu sygnał z przycisku odblokowywania, umieszczonego w zespole sterowania /panel poniżej radia-sterowanie światłami awaryjnymi , przednimi przeciwmgielnymi, tylnymi przeciwmgielnymi/ ze styku 3 złącza B. Zgodnie z logiką sterowania przedstawioną wcześniej, zespół sterowania na drzwiach wysyła polecenie ze styku 6 złącza A, które wzbudza przekaźnik otwarcia bagażnika, który, zasilany z obwodu zabezpieczonego specjalnym bezpiecznikiem F60 25A, uruchamia motoreduktor zamka bagażnika.
Ostatnio edytowane przez agentzo ; 01-02-2010 o 17:04
-
nie działa przycisk otwierania w samochodzie i z pilota tez sie nie otwiera ale drzwi działaja normalnie tzn zamykaja sie i otwieraja.
Uprawnienia