Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Temat: Współczesne samochody - ciekawy artykuł

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie Współczesne samochody - ciekawy artykuł

Żadna sensacja ,ale warto przeczytać

http://www.auto-swiat.pl/raporty,Nap...y,26700,3.html
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Znawca Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    BMW 540i xDrive G30

Domyślnie

Czytałem i włos mi jeżył nie tylko na głowie
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
    BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
    BMW 540i G30 ( 2019 -

Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Pingwin
    Gość

Domyślnie

Przykre, w sumie to sie nadaje do Komisji Europejskiej i nie jest to żart. Producenci oszukują nas. Owszem, najlepiej by było, zebysmy kupowali auta nowe w salonach na dwa lata a potem złomowali i kupowali nowe.

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

KE nic nie zrobi - wydali dyrektywę GVO, a i tak jest ona skrzętnie obchodzona. W 90% przypadków nie musza nawet stosować żadnyc sztuczek prawnych - powie się użytkownikowi nowego samochodu, że naprawa poza ASO = utrata gwarancji i on w to uwierzy, bo masa ludzi neistety wogóle nie zna swoich praw, a wśród pozostałych znów jest większość tych, którzy nie mają wystarczającej sertywności, żeby się ich domagać Kursy asertywności (i "prawa w praktyce") powinny być obowiązkowe na wszystkich kierunkach studiów, zanimast głupich zapychaczy typu filozofia , czy socjologia teoretyczna
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ducrider
    Mieszka w
    Brema
    Auto
    159 1.9 16V ;156 2.4 20V sold,159 Tbi,GT QV 170 HP

Domyślnie

Cos do tego dodam, będąc ostatnio na zachodzie z kolego który napalił się na BMW R1200 GS naturalnie u Dealera (Niederlasung Nord), tak ze to był tez salon z autami to poszedłem sobie Auta oglądać i nie przeszkadzać w Biznesie , nie łażąc długo wali do mnie sprzedawca i pyta się czy może mi w czymś pomoc ,ja do niego hm kupić raczej nic ale ciekawi mnie jedna rzecz ,gdzie są używane auta np dziesięcio letnie,on uśmieszek na twarzy tam u Turka za płotem, lub u pana w kraju,a tak rzeczowo to mi powiedział ze sprzedają auta tylko do siedmiu lat ,tak nakazuje BMW ,bo na nie trzeba dawać gwarancje ,tak mu się trochę głupio zrobiło i dokończa temat wie pan z mechanika to nie ma problemów ale elektronika masakra, nie mamy co się oszukiwać to nie są modele e 34 gdzie tego badziewia tyle jeszcze tam nie było,wie pan dzisiejsze modele nawet bagnetu do sprawdzenia stanu oleju nie maja tylko na desce komunikat,do tego już nic nie powiedziałem zakończyliśmy rozmowę przy kawce ,on podziękował ze go wysłuchałem i do widzenia.

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

obecnie zgodnie z 'eko' dąży się do jak najmniejszego zanieczyszczania środowiska odpadami , i zastanawiające jak się ma do tego wymiana całych kompletnych podzespołów a nie drobnych uszkodzonych elementów , coś tu śmierdzi
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pawcio
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 159 1750 TBI

Domyślnie

Drenaż portfela uczciwego obywatela w sposób podstępny i obrzydliwy!!!
    Gdzie te stare porządne autka!!??

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał Pawcio Zobacz post
    Gdzie te stare porządne autka!!??
    U Turka i Polaka.
    Cytat Napisał sedici Zobacz post
    obecnie zgodnie z 'eko' dąży się do jak najmniejszego zanieczyszczania środowiska odpadami , i zastanawiające jak się ma do tego wymiana całych kompletnych podzespołów a nie drobnych uszkodzonych elementów , coś tu śmierdzi

E tam, szczyt klimatyczny w Kopenhadze, zamartwieni losem i problemem globalnego ocieplenia dbający o ekologię ponoć politycy przylecieli masą samolotów i limuzynami V8 i V10 pod pałace. Hipokryzja ekologiczna i tyle.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Użytkownik Romeo Avatar Xofer
    Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Ja pracuje w serwisie, który naprawia min sprzęt AGD i Gastronomiczny. Dziś normalne są np pralki, w których "teoretycznie" nie da się wymienić łożysk, zbiornik jest zgrzany na gorąco i nie rozbieralny a rozmiar simeringu taki, że praktycznie nigdzie nie można go dostać. Do wymiany wówczas jest cały zbiornik koszt minimum 500zł. Albo "Wspaniały" czynnik chłodniczy R600A - wtajemniczeni wiedzą o co chodzi. Odkurzacze są tak konstruowane że ich przyjemne rozłożenie graniczy z cudem. A jakość całego sprzętu na rynku dziś jest wręcz śmieszna i mam tu na myśli nawet teoretycznie renomowanych producentów.

Oczywiście da się niektóre sprawy obejść, rozciąć zbiornik, później skleić itp... trwa to jednek kilka razy dłużej i jest odpowiednio droższe.

Elektronika, któa znajduje się dziś praktycznie w każdej pralce pozostawia wiele do życzenia, niektóre moduły są tak zaprojektowane, że muszą się uszkodzić.

Tak jest dziś ze wszystkim, czy to jest samochód, sprzęt AGD czy RTV nie ma znaczenia - firmy muszą zarabiać produkując sprzęt taki jak 15/20 lat temu sami pod sobą dołki kopią, ciekawe tylko jak to się skończy...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pawcio
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 159 1750 TBI

Domyślnie

Cytat Napisał Xofer Zobacz post
    ... ciekawe tylko jak to się skończy...
    Cofniemy się umysłowo...