koledzy wiecie moze czy mozliwe jest wrzucic do alfy 145 zamiast silnika 1.6 boxer silnik z subaru 2,0 boxer??
koledzy wiecie moze czy mozliwe jest wrzucic do alfy 145 zamiast silnika 1.6 boxer silnik z subaru 2,0 boxer??
jakieś potwierdzenie tego ?? gdyż od długiego czasu nie potrafi nikt mi powiedzieć czy 1.7 16v można podmienić na coś większego od subaru własnie w sensie mocowaia silnika upchniecia pod maska i pasowania do skrzyni od 33
Byłby na pewno problem z silnikiem z subaru, zresztą widziałem podobne tematy - widziałem też filmik z 146 V6 gdzieś na forum - poszukaj
Tak czy siak taka przeróbka to już dla fanatykówwolałbym już inny model AR z fabrycznym 6V.
Pozdrawiam
Wszystko jest możliwe (jak to mawiają). Pytanie tylko czy jesteś mechanikiem czy rzemieślnikiemZa pieniądze to chyba sam Jano by się tego nie podjął - wolałby zbudować silnik od podstaw
Oczywiście o temacie nic nie wiem, jak wszyscy powyżej i wątpię, żeby ktokolwiek wiedział. Jak była taka przeróbka to pewnie byśmy o niej słyszeli...
Ona (o ile się nie mylę) miała płytę podłogową (lub przynajmniej jej część) od 147.