Witam wszystkich wczoraj wracając z pracy swoim spiderkiem zostałem zatrzymany do kontroli drogowej jak sie po chwili okazało jej powodem było sprawdzenie moich świateł Pan policjant po spojrzeniu na reflekror stwierdził za zamontowane w moim samochodzie żarówki są nie odpowiednie po krótkiej dyskusji straciłem dowod rejestracyjny i dostałem mandat 50 zł I nic w tym dziwnego bo prawo to prawo ALE poza prawem jest jeszcze praktyka która mowi mi że nawet chinskie zestawy dają duzo lepsze swiatło czym znacznie poprawiają nasze bezpieczeństwo każdy kto jechał nocą samochodem wyposażonym w swiatła xenonowe wie ze widać dużo wiecej i jedzie sie bezpieczniej rozumiem żebym miał reflektory bez soczewek i żarniki o mocy 12000 (wiejsko niebieski) moge kogoś oslepić ale mam soczewki i moc 5600 Postanowiłem tej sprawy tak nie zostawić i jako że jestem związany z dziennikarką tvn24 poprosiłem ją o pomoc i efekt jest taki ze jutro 0 20 30 w programie polska i świat ten temat zostanie poruszony ciekawe co na to policja i inni specjaliści od motoryzacji![]()