Witam wszystkich Mam pytanko ,czy naprawa bezgotówkowa to dobre rozwiązanie?
Witam wszystkich Mam pytanko ,czy naprawa bezgotówkowa to dobre rozwiązanie?
Wg mnie zalezy na jaka kwote jest szkoda...
Jesli stac Cie na wylozenie gotowki na samodzielna naprawe to zawsze sie oplaci naprawic po swojemu.
Mi kiedys PZU wycenilo szkode na 16tys.zl jeszcze jak mialem swoja 156, zrobilem to bezgotowkowo z AC w ADFie we Wroclawiu a samodzielnie wyniosloby mnie to jakies max.8-10tys.zl wiec 6-8tys.zl zostaloby w kieszeni... :mrgreen: :mrgreen:
panowie a ja mam pytanie kiedy mozna zaczac naprawiac auto po kolizji?? czy jak rzeczoznawca juz przyszedł zobaczyl i porobil fotki, czy dopiero jak wszystko sie z OC sprawcy zakonczy..
ja zawsze wzywam policje bo jakos na przysłowiową gębe nie ufam w takich sytuacjach..
a jesli mam miano poszkodowanego od Policji?? to tez moze sie nie przyznac i robic problemy??
nie wiem czy przyjął mandat bo został odwieziony do szpitala, dachował po odrzucie od mojego samochodu![]()
wiem tylko ze byla masa swiadkow wszyscy widzieli ze jechał z predkoscią koło 120 w terenie zabudowanym i tnął ciągłe jak szło, samobojca jakis :roll:
teraz walcze z rzeczoznawcą bo miał przyjechac zrobic zdjecia jeszcze raz i mu sie juz tydzien przyjechac nie chce od czasu pierwszej sesji zdjeciowej![]()
oki dzieki za info, zobaczymy jak to bedzie :roll:
a swoją droga skad masz tyle info na temat ubezpieczen??![]()
W mojej sytuacji wygląda to tak, że miałem rok temu wypadek, a jeszcze nie udało mi się odzyskać kasy z ubezpieczyciela sprawcy bo winny całego zajścia nie przyznał sie do popełnienia wykroczenia i sprawa trafiła do sądu. Akurat jesteśmy po pierwszej sprawie, wyrok ewidentnie zapadł, lecz się nie uprawomocnił ponieważ wpłyneło odwołaniewięc czekam na drugą sprawę i kolejne ogłoszenie wyroku.
Ale czytałem że na dniach zmieniły się przepisy, że firma ubezpieczeniowa sprawcy musi wypłacić Ci kasę w ciągu 30 dni od zgłoszenia szkody, nawet jeśli sprawca nie przyznaje się do winy i sprawa w najbliższym czasie ma trafić do sądu.
Jedno wiem, że już zmęczyło mnie bezczynne czekanie na to kiedy postanowią wypłacić mi należną kasę i zakładam sprawę firmie ubezpieczeniowej :wink:
Życie z pasją!
145 1.9 TD
147 1.9 JTD 16V
Lancia Delta III 1.6 JTDM
Brzoza, a wzywales policje na miejsce kolizji??
Ja sie tu dopisze, dziś w mój kufer wjechała ciężarówka :cry: Policja była sprawca się przyznał szkoda zgłoszona do PZU. Oględziny przewidziane dopiero na 21.08. I teraz podobne pytanie czy likwidować szkodę gotówkowo czy bezgotówkowo. W mojej miejscowości są 2 warsztaty, w których jest możliwość bezgotówkowej likwidacji szkody. Jeden to autoryzowany ASO Citroena i peugota a drugi ASO Seata /oba naprawiąją też inne marki/. Wiem, że niby gotówkowo cos tam lepiej wyjdę, ale z drugiej strony nie mam kompletnie doświadczenia w takich sprawach. Do wymiany jest na pewno prawy tylni błotnik, klapa kufra wraz z zamkiem, lewe światło tylne i cos tam jeszcze sie na pewno znajdzie. Wole teoretycznie bezgotówkowa formę, bo nie mam ani czasu ani kasy do wyłożenia na naprawę. Jak ochłonę to może zapodam jutro fotki szkód :-(
uuu 155ka pognieciona to niemiły widok![]()