Taka plotka się pojawiła, link: Alfa Romeo 4C
Ja myślę, że to bajka, ale zobaczymy.
Taka plotka się pojawiła, link: Alfa Romeo 4C
Ja myślę, że to bajka, ale zobaczymy.
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 10-03-2010 o 17:40
Wyląda ładnie ( z reszta która alfa nie wyląda ) fajnie by było gdyby to nie była plotka![]()
Zamiast pakować się w produkcje modeli w ilości 500szt. powinni pomyśleć nad nowa 159 i 166. Niby marka ma przynosić zyski ale z dwoma świeżymi modelami(Mito i Giulietta) będzie ciężko. Ludzie przecież 159 powstała ładnych parę lat temu a nawet nie przeszła żadnego FL ani nie doczekała się żadnego następcy. Jak tak dalej będzie ze na następce jakiegoś modelu będziemy czekać kilka lat to o zyskach Alfa może zapomnieć.
A ja myślę, że ładny kompakt, który nie będzie tak cywilizowany jak Giulietta byłby czymś dobrym dla Alfy. Alfa ewidentnie obrała strategię "dla wybranych", co chwilę pojawiają się limitowane wersje Mito na różnych rynkach. Tylko czy produkcja nowego modelu, który zostanie sprzedany w takiej ilości będzie się opłacać?
159 wizualnie nie potrzebuje liftingu. A następca moim zdaniem przyjdzie za 2-3 lata.
A mnie to 4c się nie podoba...
Może mam zakrzywiony obraz przez niesamowitą 8c... ale możnaby oczekiwać czegoś więcej...
Niby to koncept, ale wygląda jakby miał kilka lat...
I nie to, że podobają mi się nowoczesne konstrukcje, wręcz przeciwnie wolę klasyki...
ale z tej Alfy ani klasyk ani nówka...
Jak dla mnie świetna stylizacja
Jak dla mnie również małoprawdopodobne żeby cos takiego powstało bo w ogole nie widze miejsca na rynku na taki produkt. A poza tym wolałbym mowy model Montreal
![]()
Ale są ludzie, którzy zmieniają sobie samochód na nowszy model co 1-3 lata. I o takich ludziach Alfa Romeo najwidoczniej zapomina... Co ma wybrać obecny posiadacz 159-tki? A nowe modele na siłę nawiązują do udanej 8C, a o starszych udanych stylistycznie zapominają... W każdym razie ja nie mam żadnego faworyta. 159 mi się podoba, ale jest kilka bzdetów, które mi się nie podobają, jak klamki, uniwersalny zderzak tylny z zaślepką na 2 tłumik, kokpit... No ale... Na rynku jest całą masa fajnych samochodów - ja nie należę do grupy, która preferuje tylko jedną markę.
Twardy, racja. Jednak z drugiej strony - jeśli kolejny model byłby taką klapą jak 159 to powiększałyby się "debet" marki. Modele muszą na siebie zarobić... Wydaję mi się, że oni chcą zobaczyć po Giuliettcie w którą stronę iść. Jak osiągnie realny zamierzony cel (bo o produkcji 100 tys. rocznie podczas kryzysu można tylko pomarzyć) to myślę, że doczekamy się czegoś lekkiego i mocnego w segmencie sedanów. A design się zmienia, 8C nie będą produkować przez nieskończoność![]()
Może teraz będą się wzorować na 2uettottanta od Pininfariny.... Jakby tak było to Alfy nie będą mieć takich wyłupiastych ślepiów jak w Mi.To i Giulietta XD![]()