Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: Czemu tak ciezko sprzedac Alfe 166 z silnikiem 3,0V6??

areks
    Gość

Domyślnie Czemu tak ciezko sprzedac Alfe 166 z silnikiem 3,0V6??

Hey
    Od jakiegos czasu probuje sprzedac moja Alfe 166 3,0V6 i zupelnie niewiem czemu tak mozolnie mi to idzie.Do tej pory mialem zaledwie jeden telefon ale gosc pytal tylko czy auto posiada zmieniarke i sie rozlaczyl....
    Moze macie jakies doswiadczenia ze sprzedaza takich autek, moze robie cos nie tak...
    Dodam ze ogloszenia daje tylko na Otomoto i na Gratce no i na forach AR.
    Wiem ze latwiej jest sprzedac 156 niz 166 ale z tego co widze to moja nie jest najtansza...
    Ja osobiscie bym nie kupil auta od handlarza, bo oni ich nie sprawdzaja tylko sprzedaja.
    Znajomy sie wlasnie nacial na 166 2,5V6 z 98roku...sprawa z przesunietych paskiem rozrzadu.

Co mi radzicie zeby ja sprzedac??

bart
    Gość

Domyślnie

obniż cenę o połowę to kupiec szybko się znajdze :wink:

A tak poważnie - generalnie takie czasy nastały, że samochód kupić łatwo, ale sprzedać dużo trudniej.
    Z zachodu płynie nieprzerwany strumień samochodów, które stoją w później w komisach, przy drogach i powystawiane są we wszelkich portalach ogłoszeniowych.

Inna sprawa, że sprzedanie alfy jest zdecydowanie trudniejszym tematem niż np. golfa, 166 wśród alf do szczególnie popularnych nei należy, a z kolei wśród 166 większość potencjalnych nabywców szuka samochodu z nieparzystą ilością cylindrów :wink:

Podsumowując jednym słowem - cierpliwości DD

areks
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bart
    Podsumowując jednym słowem - cierpliwości DD
    Kurde no wlasnie o to chodzi ze mi sie konczy
    Zaczynaja mi walic styki a powiedzialem sobie ze za bezcen jej nie oddam bo znam to autko na wylot, mimo ze mam ja dopiero niecaly rok...
    Jak ma tak dalej byc- bedzie ze mna wiecznosc :wink: :wink:

Piotrek
    Gość

Domyślnie

Myśle że tu nie do końca o alfe chodzi. Trudno jest sprzedać cokolwiek co ma większą pojemność jak 2 literki w benzynce. Paliwo teraz drogie i pewno dla tego.
    Ja sprzedawałam dwa mercedesy jeden C180 sprzedawałem tydzień i drugi mimo że stan wysoce atrakcyjny i cena dużo bardziej E320 i sprzedawałem 9 miesięcy.

ʇɧɹqoq Romeo Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    OPC

Domyślnie

no cierpliwości. ja sprzedawałem swoją belle ok. 3 miesiące i dosłownie żadnego telefonu. nic. aż stwierdziłem że nie warto jej sprzedawać i jak dotąd miałem racje
    1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
    2000 Subaru Forester S-Turbo

2002 Opel Zafira OPC

1999 Volvo V70

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

wyslij mi fotki na poczte i napisz cos o tej 166 .co prawda planowalem kupno 166 na wiosne ale moze jesienia tez mozna.a moze zamianka na moja 155 :mrgreen:

adasco
    Gość

Domyślnie

Ludzie sie boja, bo V6....
    I ciekawostka - jest w Lodzi taki spory komis AAA Auto.
    http://www.aaaauto.pl/

Chodze tam czasem z mlodym na spacerek (bo lubi) - i generalnie alfa tam dlugo nie zalega, jakaby nie byla. Nie widzialem, zeby jakas stala dluzej jak tydzien, a ceny wcale nie takie rewelacyjne. I kazda kupuja na pniu AFAIK. Zadzwon moze do nich....

areks
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał piotriix
    wyslij mi fotki na poczte i napisz cos o tej 166 .co prawda planowalem kupno 166 na wiosne ale moze jesienia tez mozna.a moze zamianka na moja 155 :mrgreen:
    Podaj mi maila...Piotriix

Rosik
    Gość

Domyślnie

No tak to jest jak sprowadzane szroty ksztaltuja rynek... Ostatnio widzialem 166 z 2000 r. za niecale 15 tysiecy. A ludzie to kupuja i potem psiocza na marke "bo im sie rozpadywa".... Zycze powodzenia w sprzedarzy - ogladalem Twoje filmiki - ach ten dzwiek v6... :roll:

Sysio166
    Gość

Domyślnie

Areczku, cierpliwości. Diesle ponoć łatwiej odsprzedać, a ja już drugi miesiąc się bujam. Nie jesteś sam :wink: