Ostatnio coś ciężko wchodzi jedynka. Myślę, że może być mało oleju w skrzyni. Gdzie jest korek i jak sprawdzić poziom tego oleju. Jaki ew. nalać jak bym wymieniał. Jak ktoś ma zdjęcie albo rysunek to bardzo chętnie popatrzę.
Dzięki za pomoc.
darczy
Ostatnio coś ciężko wchodzi jedynka. Myślę, że może być mało oleju w skrzyni. Gdzie jest korek i jak sprawdzić poziom tego oleju. Jaki ew. nalać jak bym wymieniał. Jak ktoś ma zdjęcie albo rysunek to bardzo chętnie popatrzę.
Dzięki za pomoc.
darczy
wątpię że to wina oleju, ja bym sprawdził napinacze w skrzyni, może po prostu się już wyrobiły, no ale to poważniejsza naprawa
Co to takiego napinacze w skrzyni :?: Olej sprawdza się na górze machanizmu różnicowego.Podnosisz maskę,sięgasz ręką za silnik w okolicach zbiorniczka wspomagania, na dole na obudowie skrzyni jest miarka która pokazuje poziom oleju.Zmień olej może pomorze .Najlepiej mobil lub castrol o spec. 75w/90 pelen synt.Możliwości może byc wilele z niewchodzącą jedynką : koniec sprzęgła, problem z pompka sprzęgła lub wysprzęglnikiem.Oba są hydrauliczne.Albo padły synchronizatory w skrzyni.Pozdr