Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Temat: Problem Z Fabrycznym radiem...

Filipa
    Gość

Exclamation Problem Z Fabrycznym radiem...

witam mam mały problem... zacznę od tego że to wina mojej kochanej dziewczyny... byłem zmuszony podpiąć auto pod komputer gdyż świeciła mi się kontrolka od Air Bag... po tym właśnie zabiegu radio wymagało wpisania kodu który moja kochana wpisała kilka razy źle i radio zablokowało się na tyle że nie mogę wpisać poprawnego kodu... ^^ nie reaguje na żadne przyciski oprócz tego do włączania ... spotkał się ktoś już z takim problemem ? proszę o pomoc.... z góry dziękuje

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Radio się zablokowało po 3 wpisaniu złego kodu. Ratuje jedynie ściągnięcie kodu z radia przez elektronika. W moim rejonie kosztuje to 30 zł i albo masz kod usunięty na zawsze albo dostajesz nowy numer.

Filipa
    Gość

Domyślnie

dzięki wielkie szerokiej drogi !

streczing
    Gość

Domyślnie Alfa 156 radio

Ja mam podobny problem, działa tylko przycisk on/off, natomiast po włączeniu pojawia się "6 - - -", dalej po ok. 30 sekundach pojawia się na mniej niż 2 sekundy: "CODE" i dalej "- - - -". Czy także pozostaje tylko do elektronika?? jeżeli tak to gdzie w SZCZECINIE??, przy okazji kontrolkę poduchy mógłby zgasić

Filipa
    Gość

Domyślnie

na temat poduchy to powiem Ci ze miałem tez taki problem że się kontrolka świeciła i ten błąd można skasować po przez podłączenie auta pod komputer... ( nie kładź nic pod fotele gdyż są tam kable i kontrolka moment się zaświeci gdy ich dotkniesz)

Filipa
    Gość

Domyślnie rozwiązanie mojego problemu :)

a więc znalazłem w końcu rozwiązanie mojego problemu...

wystarczy:
    1.przekręcić kluczyk w stacyjce na "MAR"
    2.włączyć radio
    3.odczekać godzinę ( po godzinie czasu wyświetlanie zmieni się z "- - - -" na "CODE"
    4.wpisać kod i na tym koniec

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

A właśnie chciałem teraz o tym napisać. Po godzinie większość fabrycznych jednostek pozwala wpisać kod.
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Filipa Zobacz post
    a więc znalazłem w końcu rozwiązanie mojego problemu...

wystarczy:
    1.przekręcić kluczyk w stacyjce na "MAR"
    2.włączyć radio
    3.odczekać godzinę ( po godzinie czasu wyświetlanie zmieni się z "- - - -" na "CODE"
    4.wpisać kod i na tym koniec
    U mnie to nie działało.. AR 156 po FL.

Filipa
    Gość

Domyślnie

moja jest pierwszej generacji i tak było napisane w instrukcji od radia którą tłumaczyłem

wird dreimal hintereinander ein falscher code eingegeben so werden auf dem display vier horizontale balken ... angezeigt. Das Autoradio wird blockiert und es kann fÜr etwa eine stunde kein weiterer code meht eingegeben werden. Nachdem das Auroradio min einem System zur automatischen Ausschaltung versehen ist ( siehe Abschnitt "einschalten- Einstellung der Lautstärke" auf der nächsten Seite) mÜssen zum Entriegeln, fÜr eine Stunde gleichzeitig folgende Bedingungen beibehalten werden:

zÜndschlÜssel auf MAR
    autoradio eingeschaltet

nach einer Stunde in diesem zustand kehrt das Autoradio wieder zum Eingabestatus zurÜck ( auf dem Display erscheint wieder der Schriftzug "code" )

die zeitspanne in der sich das radio im Diebstahlmodus befindet, wird nur gezÄhlt, wenn das Radio eingeschalten ist, wird innerhalb dieser zeitspanne die stromversorgung unterbrochen, so wird die abgelaufene. Zeitspanne auf Null zurÜckgesetzt und beim neuerlichen Einschalten bein Null wieder begonnen ( es muß nochmals eine Stunde gewartet werden).

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Cytat Napisał streczing Zobacz post
    Ja mam podobny problem, działa tylko przycisk on/off, natomiast po włączeniu pojawia się "6 - - -", dalej po ok. 30 sekundach pojawia się na mniej niż 2 sekundy: "CODE" i dalej "- - - -". Czy także pozostaje tylko do elektronika?? jeżeli tak to gdzie w SZCZECINIE??, przy okazji kontrolkę poduchy mógłby zgasić
    Wyjmij radio z zaczepów, przepisz nr seryjny i wygeneruj kod na stronce internetowej jeśli go nie masz.
    A z poduszką ktoś od nas ze Szczecina Ci pomoże.