Czesc mam problem z wyciekiem plynu z ukladu chlodzenia, cieknie mi z lewej strony silnika czyli po stronie pasazera (od rozrzadu) ale problem polega na tym ze po bloku silnika i ciezko zdiagnozowac skad dokladnie to leci... Bylem u kolegi z forum ktory zmienial mi 3 miesiace temu rozrzad razem z pompa wody i doszlismy do tego ze jedna z srub na pompie wody ma zerwany gwint, wiec nagwintowalismy ja i zakleilismy specjalnym klejem i tydzien czasu bylo wszystko dobrze, az do dzis gdy na parkingu zobaczylem ze znowu mialem plame pod samochodem, ale zauwazylem przy okazji cos innego, a dokladnie leci mi plyn po kropelce tylko w tedy kiedy jest plyn w zbiorniczku, kiedy juz wyleci ze zbiorniczka czyli wykapie pod silnik... to juz tak bardzo nie widac wycieku. Sprawdzalem zbiorniczek, przewody, opaski i wszystko jest ok. Pompa wody jest EVR Ruville i ma przejechane ok 3 tys km. Dodam ze na poczatku raz lecialo a raz nie, nie wiem od czego to zalezalo, ale teraz zauwazylem ze leci za kazdym razem gdy naleje plynu do zbiorniczka nawet na wylaczonym silniku... Macie jakies pomysly skad to jeszcze moze leciec? Dziwi mnie to ze jak tylko doleje plynu do zbiornika do od razu widac ze leca kropelki po bloku silnika, wiec pompa wody odpada, to co zostaje skoro nie ma tam zadnych wiecej przewodow ;/ Sprawdzilem tez przewod co idzie ze zbiorniczka do silnika i tez jest ok. Ja juz nie mam pomyslow...