Witam wszystkichNiedawno stałem się szczęśliwym posiadazem Afy 155, jest to moja druga Alfa, wcześniej miałem 146, niestety miałem wypadek i autko nie nadaję się do jazdy. Mam kitka pytań, i serdecznie proszę o odpowiedź za którą z góry dziękuję.
1. Otóż moje autko delikatnie faluje na obrotach, a przy zimnym silniku troszkę szarpie gdy dodaje gazu, gdy silnik osiąga optymalna temperaturę szarpanie zanika a lekkie falowanie pozostaje, może trzeba wymienić świece, przewody coś przeczyścić i będzie ok, kupiłem ją niedawno (została sprowadzona z Włoch)wiec nie wiadomo kiedy była robiona wymiana.
2. Strasznie mi rezonuje tłumnik takie brzęczenie słyszę szczególnie na wolnych obrotach, co może być tego przyczyna sprawdzałem i nie jest przepalony ani zardzewiały.
3. Byłem u fachowca od gazu, przymierzam się zakładać, i mówi że inna instalacja niż sekwencyjna nie wchodzi w grę, czy to prawda? Jak macie u siebie? sekwencja trochę kosztuję a ja nie wiele więcej dałem za ten samochód.
Co byście zrobili koło niej w pierwszej kolejności aby mnie nie zaskoczyła czymś więcej. po za tym ok. Ten samochód ma to coś, spodobała mi się mimo ze kanciak trochę, jest bardzo wygodny zwrotny szybki, i niepowtarzalny na naszych drogach. proszę o rady i dzięki za nie z góry. pozdrawiam![]()