kolejny włoch w garazu

CIAMILL156

Nowy
Auto
Giulia MY22 Estrema było 156 2x147 166Busso 159...
no i stało sie zakupilem kolejego włocha nie jest to alfa ale tez z tej samej stajni mianowicie fiat coupe 20 16V turbo masakra zarąbiscie szybki az sie boje wciskac gaz do dechy kto nie jezdzil tym samochodem niech sprobuje

chmm cos wiecej a co mozna wiecej o tym samochodzie powiedziec poza tym ze jest niesamowicie szybki i ma niemiłosiernie twarde zawieszenie rocznik to 95 pierwsza rej 97 90 tys przebiegu sprowadzony byl z belgii w sumie ful opcja skora klima elektryka teraz dokladnie posiada 235KM

235 KM to chyba troche dłubany , hamowałeś te auto?

hehehe no wlasnie, seryjnie 2.0 turbo mialo niecale 200KM a do setki podchodzilo w 7,5 s. Az sie boje myslec jak szybkie jest twoje autko :shock:

Jak tym się jeździ po Polskich drogach i zimą? Ja mam TI i właśnie podnoszę z przodu zawieszenie.

SEm napisał:
Jak tym się jeździ po Polskich drogach i zimą? Ja mam TI i właśnie podnoszę z przodu zawieszenie.

nie przesadzaj z tym zawieszeniem,ja tez mam TI i az tak zle nie jest,ba powiem ze jest calkiem calkiem dopasowane.no chyba ze ty masz jeszcze bardziej opuszczone w stosunku do wersji TI.na zime szykuje 17 stki aby auto nie stracilo fasonu i charakteru dla wersji TI.

a co do Fiata to fajna bryka a szczegolnie podoba mi sie wlew paliwa :D

nie przesadzaj z tym zawieszeniem,ja tez mam TI i az tak zle nie jest,ba powiem ze jest calkiem calkiem dopasowane.no chyba ze ty masz jeszcze bardziej opuszczone w stosunku do wersji TI.na zime szykuje 17 stki aby auto nie stracilo fasonu i charakteru dla wersji TI.

no to nie wiem ja już raz urwałem osłonę silnika, nie ma dnia bym nie przypierd.... przodem o jakiś nierówności w drodze. Bezpiecznie to tylko jeżdżę autostradą. Może po prostu mam cięższy silnik i to powoduje różnicę.

SEm napisał:
Może po prostu mam cięższy silnik i to powoduje różnicę.
To ma napewno znaczenie, 2.4 jest cholernie ciezki.

Korczu czy napewno chcesz zakładać na zime 17tki?? nie szkoda Ci felg? Z 16tkami tez bedzie piekna :)

SEm Byc moze silnik robi swoje,ale cos zaczynam podejrzewac ze twoje zawieszenie jest dodatkowo obnizone,chyba ktos przesadził...a moze sie myle,hmm sam nie wiem.wersja TI jest minimalnie obnizona,i z tego co wiem jest troszke inaczej niz w standardzie zawieszenie ustawione-na bardziej sportowe.

Paweł[b/] ale juz mam 17 te na ktorych jezdzą moi rodzice w 156 stce,wiec nie widze sensu kupowania czwartego kompletu felg :D rodzice zakladaja 15 standardowe no i mi zostaja na zime 17.jakos to bedzie :roll: hehe.pozdro

Ja już tyle razy pisałem fiat coupe 20V turbo to małe ferrari bez wachania wybrałbym te auto zamiast GTV

A propo mocy fiata to są wersje które w standarcie mają 223 konie

Moge co nie co powiedziec o obu tych autach bo coupe mialem a Gtv mam i szczerze mowiąc lepiej prowadzi sie Gtv.. i to o niebo lepiej. Coupe na pewno dorównuje Gtv pod wzgledem ergonomii i wygody ale wyczucie tego bądz co bądz duzego auta nie jest juz tak perfekcyjne jak Gtv. Pewnie ze w coupe jest duzo miejsca z tylu i duzy bagażnik...ale.. ja osobiscie dawno juz w bagażniku nie jezdzilem :DDD

Faktem jest.. jesli kupowac jako pierwsze auto.. na pewno warto :)
jako drugie.. tylko Gtv

FRED

ja jak juz kiedys mowilem najchetniej wziąłbym GTV z sercem 20VT, czterotłoczkowymi zaciskami brembo i paroma innymi drobiazgami :wink:

CIAMILL156 napisał:
teraz dokladnie posiada 235KM
bez urazy, ale taką moc bez zmiany oprogramowania, wydechu IC i ew. jeszcze kilku drobiazgów to można między bajki włożyć
seria (12 lat temu :wink: ) to 190 koni, zazwyczaj na hamowni się okazuje, że sporo z nich gdzieś się przez te lata rozbiegło

coupeta to prawdziwy bandzior, turbo-kopnięcie w tyłek jest niesamowite, do tego psytanie blow-offa, świst z wydechu - bezcenne

no i jeśli nie dokłada się ospojlerowania to autem spokojnie można latać po mieście cały rok, spalanie jak na tę moc również przyzwoite

gdyby się ktoś zastanawiał - służę radą

Śliczne, szybkie i w ogóle. Ma tylko jedną wadę - nie jest moje :(
Ja też takie chce!!!

Amortyzatory
Powrót