witam panowie sciagal ktos z was ten pasek i jezdzil bez niego i ma jakies doswiadczenia w tym temacie jest ktos kto by sie podzielil ze mna informacja na ten temat z gory dzieki pozdrawiam
witam panowie sciagal ktos z was ten pasek i jezdzil bez niego i ma jakies doswiadczenia w tym temacie jest ktos kto by sie podzielil ze mna informacja na ten temat z gory dzieki pozdrawiam
mam TS 1,6 wiec walkow brak :wink: czytalem ze drgania ktore wystepuja po zdjeciu paska od wlkow wyrownowarzajacych sa szkodliwe dla silnika.Napisał salatin
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
mase 2,0 jezdzi bez tego paska i jakos zyją.. ja obecnie tez mam zdjęty..
dlaczego chcesz sie pozbyc tego paska?? jak wszystko u Ciebie smiga jak nalezy to najlepiej tez go zmien z rozrzadem...
ogolnie z ciekawosci i z tego ze pasek napedze dwa walki ktore iles tam waza a bez niego auto powinno teoretycznie lepiej chodzic od niskich obrotow mechanik ktory mi serwisuje ten samochod w polsce namawia mnie do tego a on sam tez ma zdjety
Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4,Byla
164 3.0 V6 12v- Byla
155 1.7 TS- Byla
159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums
bez paska da sie jeździć ale jak pojeździsz chwile bez paska i później go założysz to poczujesz róznice...ale obiło mi sie też o uszy,że przez te wałki idzie jakiś kanalik olejowy i jak one sie nie kręcą to oliwa gdzieś tam słabiej dochodzi,ale tak jak mowie nie jest to pewna informacja![]()
Chcesz zmniejszyć wagę motoru przez zdjęcie paska i co wyciągnięcie dwóch wałków :?: :shock: :?: :shock: :?: :shock:
co do kanaliku olejowego, to nic takiego tam nie ma, a co do nie zakładania tego paska, to jedyny efekt to większe drgania silnika, ponieważ nie jest to zamontowane dla zabawy, tylko jak sama nazwa wskazuje dla wyważenia silnika podczas jego pracy. Aczkolwiek wiem z doświadczenia, że bez nich silnik pracuje normalnie na wolnych obrotach, ale czym to może grozić na dłuższą metę to tego nie wiem.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y