Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Nie działa ogrzewanie fotela i nawigacja. Jak rozebrać tapicerkę?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Słóń
    Mieszka w
    Mosty koło Jabłonkowa Czech Republik
    Auto
    AR 159 SW

Domyślnie Nie działa ogrzewanie fotela i nawigacja. Jak rozebrać tapicerkę?

Witam, juz tutaj pisałem pare postów, nie miałem w tedy ale jeszcze alfy. były to pytania takie ogolne które mnie interesowały przed zakupem. ale teraz juz mam pytania do mojej własnej alfy. Przywiozłem sobie ją z niemiec i ma pare drobiazgów. np. nie działa wygrzewanie fotela kierowcy, szukałem jakichś bezpieczników i nic nieznalazłem. W czym može być problem?

Mechanizmuz do ściągania tylnego okna wydaje odgłos jako by była linka zaplęcona, tu by mi pomogła rada jako a gdzie trzyma tapicerka tylnych drzwi jak to rozebrać albo jakieś fota z demontazy.

No i najwięcej mnie martwi, ze niegra mi nawigacija, świeci, wszystko działa az na radio, niewydaje zadnego dzwienku, nawet mi nieda mozliwości zmiany jakiejkolwiek obcji. przyciski są, w menu radia zupełnie martwe. Jednego razu mi napisało ze VRM not ready. nie wiem do czego nalezy skrót VRM.

szukałem coś juz tu na foru ale nie miałem duzo czasu by to wszystko przejść
    Ostatnio edytowane przez Tuti ; 04-11-2010 o 13:02

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Słóń
    Mieszka w
    Mosty koło Jabłonkowa Czech Republik
    Auto
    AR 159 SW

Domyślnie

Cytat Napisał Słóń Zobacz post
    Witam, juz tutaj pisałem pare postów, nie miałem w tedy ale jeszcze alfy. były to pytania takie ogolne które mnie interesowały przed zakupem. ale teraz juz mam pytania do mojej własnej alfy. Przywiozłem sobie ją z niemiec i ma pare drobiazgów. np. nie działa wygrzewanie fotela kierowcy, szukałem jakichś bezpieczników i nic nieznalazłem. W czym može być problem?

Mechanizmuz do ściągania tylnego okna wydaje odgłos jako by była linka zaplęcona, tu by mi pomogła rada jako a gdzie trzyma tapicerka tylnych drzwi jak to rozebrać albo jakieś fota z demontazy.

No i najwięcej mnie martwi, ze niegra mi nawigacija, świeci, wszystko działa az na radio, niewydaje zadnego dzwienku, nawet mi nieda mozliwości zmiany jakiejkolwiek obcji. przyciski są, w menu radia zupełnie martwe. Jednego razu mi napisało ze VRM not ready. nie wiem do czego nalezy skrót VRM.

szukałem coś juz tu na foru ale nie miałem duzo czasu by to wszystko przejść
    no to sobie odpowim sam, radio juz działa, tylko niewiem jak na wygrzewanie i ta szybe...
    niemiał jeszcze nikt rozebrana tapicerke tylnych drzwi?

Pingwin
    Gość

Domyślnie

Witamy Brata Czecha, jak rozumiem, na forum Vitome Was

pitt24
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Słóń Zobacz post
    no to sobie odpowim sam, radio juz działa, tylko niewiem jak na wygrzewanie i ta szybe...
    niemiał jeszcze nikt rozebrana tapicerke tylnych drzwi?

bezpieczniki ogrzewania foteli są w bagażniku po lewej stronie (patrz czarna klapka) ,popatrzę w instrukcje to dam Ci znać które to są dokładnie.Z ogrzewaniem być może jest też tak,że przerwana jest spirala w macie grzejącej i tu nie obędzie się bez rozbiórki.Spróbował bym jeszcze sprawdzić włącznik i samą kostkę włącznika w siedzeniu.Ostatecznie jeśli będziesz miał z tym kłopoty lepiej podjechać do elektryka.

Co do tylnych drzwi trzymają się chyba na 4 śrubach,(szukaj czarnych zaślepek koło klameczki,i kolejnych śrub w uchwycie zamykania drzwi po wyciągnięciu czarnej gumowej zaślepki...aaa jak juz wyciągniesz element za który ciągniesz zamykając drzwi tam są kolejne śruby wkręcone pod ukosem....reszta to zatrzaski....delikatnie pociągniesz to dasz sobie radę...ja kiedyś zabrałem się za prostowanie pomiętej linki od mechanizmu pracy szyby...przyznam poddałem się i kończyli pracę chłopaki z ASO.

Pozdrawiam!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar tomekleczycki
    Mieszka w
    węgrów
    Auto
    159 2,2 jts

Domyślnie

witaj
    mam dokladnie ten sam problem co Ty
    chodzi o niedzialajace radio i cd w navi 159. jak mozesz to prosze o kontakt i pomoc w tej sprawie.co bylo u Ciebie nie tak i jak sobie poradziles.dziekuje ipozdrawiam tomek

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    lubań
    Auto
    AR 159 1,9 jtdm 175 km