Postanowilem zmienic kable wn w mojej alfie 146 boxer lecz zapomnialem sobie zapisac konfiguracji i autko nie chce zapalic.
daje fotke obrazową i prosze o jak najszybsza pomoc
![]()
Postanowilem zmienic kable wn w mojej alfie 146 boxer lecz zapomnialem sobie zapisac konfiguracji i autko nie chce zapalic.
daje fotke obrazową i prosze o jak najszybsza pomoc
![]()
pomocy!
Wiem jak ustawic zaplon w normalnym aucie ale tu jest jakos inaczej.
Pisze ze kolejnosc musi byc 1=3=2=4 ale jak to zrobic skoro na bloku swiece nie sa kolejno?
Po rysunku cewki wnioskuję że jest to boxer 1,4 bo w 1,6 jest inna cewka.Więc w swoim profilu zaznacz że boxer 1,4 to na przyszlość dużo ułatwi.
Orginalnie kable w silniku 1,4 boxer są oznaczone numerami 1,2,3,4.Najdłuższy to 2.Dwa jednakowe średnia długość to 1 i 3.Najkrótszy to 4.
Do Twojego rysunku domalowałem stosowne cyferki.
Wreszcie ktos odpisal.
A co do tego silnika rzeczywiscie zapomnialem dodac jest to 1.4b.
Dzieki za wszystko
witam
Ostatnio edytowane przez Kris1979r ; 17-11-2010 o 06:58
Witam, Czy ma ktoś zobrazowane jak idą kolejno przewody WN od cewki ?
chodzi mi o silnik 1.6 boxer
Odświeżamy.
Jak wygląda sprawa z modułem/cewką zapłonową w 1.6 boxer - cewka pojedyńcza firmy GM do której wchodzą 4 przewody zapłonowe?
Na cewce (wyjście przewodów zapłonowych) są nabite numery 1-2-3-4. Czy one oznaczają, który do jakiego cylindra?
Czy ewentualnie ktoś posiada schemat jak prawidłowo podłączyć przewody zapłonowe świec do tej cewki np. stojąc przed samochodem i patrząc na silnik jaka ma być kolejnośc wejscia przewodów zapłonowych do cewki?