Mam pytanie czy wtryski od boxera 1.6 będą pasować do 1.4?
I jeszcze jedno w jaki sposób działa ssanie w 1.4 boxer bo auto dużo pali i czuć paliwem czyli nie spala go proszę o pomoc![]()
Mam pytanie czy wtryski od boxera 1.6 będą pasować do 1.4?
I jeszcze jedno w jaki sposób działa ssanie w 1.4 boxer bo auto dużo pali i czuć paliwem czyli nie spala go proszę o pomoc![]()
Wtryskiwacze są te same dla silników 1.4 i 1.6 boxer
http://www.spangerum.com:7080/navi?C...=6&WINDOW_ID=1
Numer Boscha to będzie chyba: 0280150703
Jakby nie spalało paliwa, podawało go za dużo do komory spalania, to prawdopodobnie świece by się zalewały i byłby problem z odpalaniem, więc niekoniecznie winne muszą być wtryskiwacze.
to co może być przyczyną tego auto dużo pali i i jest słabe do 4500obr/m potem normalnie ciągnie co to może być?
to jest AR 145 z 94r jest już tam komputer? jeśli tak to gdzie się znajduje wyk
raczej na 100 % sonda... jak ci czuć paliwem w aucie i dużo pali to masz to samo co ja... najlepiej zrób tak- odpal maszyne i powąchaj spaliny (tylko nie przesadzaj bo może sie źle skończyć) jak bukiet zapachowy jest silnie nasycony zapachem paliwa no to padła sonda...mi spalanie dochodziło do ok. 20 l!!! więc masakra polecam sonde z boscha bo jak kupiłem taką tanią z firmy zjebejshi
to po tygodniu było po sprawie i znowu wymiana... no a jak zmienisz to potem komputer i kasowanie błędów...polecam też po wymianie i przed podłączeniem pod komputer przeczyścić świece i przepustnice bo na pewno nagar mocno sie osiadł a szkoda potem wymieniać krokowca który w oryginale nie jest wcale tani
pozdrawiam
pochwal sie później rezultatami
silnik krokowy jest wyczyszczony i nie da się teraz autem jeździć na wolnych obrotach zaraz gaśnie nie wiadomo o co chodziprzed tym zabiegiem było ok a teraz tak się popsuło
sondę wymienię tak jak radzisz
![]()