Często mówi się, o wymianie pewnych elementów zawieszenia na niemalże wieczny (w/g opini użytkowników) poliuteran.
Co można w zawieszeniu 156 wymienić na to tworzywo i czy jest to gra warta świeczki?
Gdzie udać się w tym kierunku?
Jakie są koszty?
Często mówi się, o wymianie pewnych elementów zawieszenia na niemalże wieczny (w/g opini użytkowników) poliuteran.
Co można w zawieszeniu 156 wymienić na to tworzywo i czy jest to gra warta świeczki?
Gdzie udać się w tym kierunku?
Jakie są koszty?
Ja słyszałem o takich wynalazkach,ale to przeważnie do japońców. ;//
eee tam...
Miałem jakieś elementy przy wahaczach i jeszcze troche innych rzeczy. wytrzymałość ok 2000 kmwięc sam oceń
a kosztowało to takie pieniądze że wóz mógłbym kupic drugi
![]()
hm... to się mnie wydaje, że Ci ktoś kit, a nie poliuretan wcisnął...Napisał b.pawelek
Z tego co ja do tej pory słyszałem, to jest znacznie trwalszy od elementów gumowych. Wiem, że jest drogi, ale kiedyś czytałem opinie na www.fanta-team.org i raczej określili to jako dobre rozwiązanie.
Nie wiem jednak, które elementy można nim zastąpić i gdzie je nabyć?
Zapewne miales poliuretanowe tuleje wahaczy poprzecznych. (ewentualnie do kompletu plus poduszki stabilizatora)Napisał b.pawelek
Ja mam takie zalozone z tylu - jak dotad przejechalem na nich 17 000 km - nic nie puka nic nie stuka.
Rozwiazanie takie odziedziczylem po poprzednim wlascicielu. Chyba za wczesnie oceniac czy byla to dobra decyzja...
Ja dodam swoje trzy grosze.
Proszę pamiętać przy stosowaniu poliuretanów...że po pewnym czasie zaczynają piszczeć w deszczowe dni...
Mój kolega ma poliuretanowe elementy i na początku smarował je smarem grafitowym ...pomaga na ok rok.
pozdrawiam.
Ja mam takie od 40 tys w GTA i od 70 w JTD i jest fajniewahacz ostatni raz widzialem jakies 40 tys temu
Nie sluchaj bzdur od tych co nei mieli zalozonych. (nic nie piszczy nic sie nie wyciera)
Zakladaj wtedy sam docenisz, po zalozeniu zawias w koncu jest sztywny (tzn nie czujesz ze wszytko pracuje jak chce))
159-270/505 /Ghibli 2.8 Bi-Turbo 381km/156 2.4 Grafittowy klekot 180/380 /AR 156 3.2GTA Rozbita
posiadałem takowe pouliretany w swojej alfie w tylnym zawieszeniu i ok 30tys działały bez zarzutu. teraz ktos sie cieszy bo pewnie nie bedzie tego dotykal przynajmniej z tyłu
i generalnie polecam np z firmy www.carhard.pl lub allegro
pozdro
łukasz
Dokładnie - CarHard - firma z Warszawy - moje poliuretany wlasnie stamtad pochodza - i podobno jest to jedna z najlepszych i fachowym firm w tym temacie.Napisał lukasz4d