Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: 156 2,4 jtd 99r.

siweczek25
    Gość

Domyślnie 156 2,4 jtd 99r.

Witam. A więc,kupiłem 4 dni temu Belle. Nie tak dawno poprzednik wymienil w niej turbine-zregenerował,ale nie o tym tu. Ustawiam sie wlasnie z mechanikiem na rozrzad-kompletny z pompa,a pozniej olej,filtry.Iterz tak, mam 2 wycieki oleju,mechanik mowi ze pozbedziemy sie ich,tylko ze jeszcze na nia dokladnie nie patrzył,ja sam sie nie znam,ale po przejechaniu np.40km strasznie z niej cieknie-nie wiem jak wytlumaczyc skad-1 wyciek jest z lewej strony-jak stoje przed bella-z góry az tak nie widac ale z dolu cala lewa strona zalana-nawet amortyzator troszke zalany,z prawej mechanik na szybkiego zobaczył i mowi ze moze to byc powrotny waz od turbiny,po rozrzadzie sie wszytko okaze-ale jak sadzicie da sie tego pozbyc?Acha i jak kupowałem ładnie odpalała,a teraz widze ze na zimnym musze ja troszke pokrecic i nieraz jak ja gasze to nieraz az ja szarpnie-pomozcie-moze cos w niej jeszcze wymienic dla pewnosci?Czekam na wasze opinie i z góry dziękuje.{pozdrawiam}niedlugo wrzuce zdjecia mojej belli.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Alfa 156 2.4 JTD 99r.

Domyślnie

Jeżeli aż tak Ci cieknie, że masz mokry amortyzator, to bardzo polecam bardzo często sprawdzać stan oleju i innych płynów, ale przy tak dużych wyciekach lepiej ogranicz jazdę dopóki mechanik nie zlikwiduje wycieku. Co do szarpania to może być wiele przyczyn np zużyte poduszki silnika albo w gorszym przypadku koło dwu masowe
    Ostatnio edytowane przez llacoste ; 30-05-2010 o 12:10

siweczek25
    Gość

Domyślnie 1

Mechanik cos mowil ze to prawdopodobnie z uszczelniacza-ale to mozna gdybac.To na pewno nie poduszki bo nie zawsze tak jest.A ile kosztuje wymiana tego koladwumasowego i duzo z tym roboty?

Użytkownik Świeżak Avatar werter81
    Mieszka w
    Świrlandia(podkarpacie)
    Auto
    156,2.4JTD & 159,2.4JTDm SW

Domyślnie

Może miska pęknięta?
    Pozdro.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Alfa 156 2.4 JTD 99r.

Domyślnie

Koło dwu masowe kosztuje 1200 zł około, ale pasowało by zmienić też sprzęgło także ponad 2000 spokojnie. Przez internet można tylko gdybać, musisz pojechać do jakiegoś dobrego mechanika, żeby powiedział Ci mniej więcej co to może być. Jeżeli jesteś pewien że poduszki są dobre, to niestety rzucanie silnikiem podczas gaszenia by wskazywało na koło dwu masowe. A jakieś niepokojące dźwięki nie dochodzą z okolic sprzęgła?

Uprawnienia