W mojej kochanej trzeszczą plastiki z tylnych prawych drzwi, da się to jakoś wygłuszyć albo coś zrobić by nie trzeszczały !!!
W mojej kochanej trzeszczą plastiki z tylnych prawych drzwi, da się to jakoś wygłuszyć albo coś zrobić by nie trzeszczały !!!
moze zdemontowac i wzsystkie miejsca styku z innymi elementami nasmarowac czyms, albo wylepic samoprzylepna pianka. Niestety u mnie to samo - tyle ze skrzypi a wlasciwie trzeszczy mi deska rozdzielcza - moze ktos wie gdzie sa miejsca mocowan - moze wystarczy dokrecic w paru miejscach..?
temat poruszany wielokrotnie szukaj w postach marcina 737
silikonem sprobuje dzisiaj wygłuszyć te plastiki w drzwiach więc jutro zdam relacje
ciezko wychwycic skad dokladnie trzeszczy ale wydaje mi sie ze najbardziej gdzies w okoliach lewego gornego nawiewu (na szybe boczna), albo tam gdzie sie laczy z szyba przednia. Klapka od airbagu - byc moze tez - na pewno tak czy siak musze ja poprawic bo odstaje (jeden zatrzask puscil w standardowym miejscu - ale nie wiem jak sie do tego zabrac).Napisał marcins737
Nieglupi pomysl tylko musisz napisac gdziepodjedź w wolnej chwili , przejadę się kawałek i osłucham i powiem co dalej z tymMoze w najblizszy wtorek w godzinach po robocie?
Dobrze sie sklada bo musze jeszce w koncu zakupic ten brzeczacy czujnik temperatury w Bilexie. mam nadzieje ze beda mieli na magazynieNapisał marcins737
![]()
Zrobiłem inny zabieg ale pomógł. Zwykłą taśmą do uszczelniania okien oklejałem jeden róg i wszystko jest w porządku prosto i szybko a zarazem skutecznie. w moim wypadku był to plastik na wysokości klamki i tylna część. w całym zabiegu chodziło o to by te części tapicerki nie chodziły. teraz są sztywne i nie mają o co się ocierać, nic nie widać po śladach takiego zabiegu. polecam
u mnie był jeden dość znaczącu problem. Piski ze wszystkich drzwi! myślalem że to również zapinki, lecz pytająć w sklepie o zapinki, Pan uprzejmy zaproponował abym kupił najpierw silikon do uszczelek za 9 złpo zabiegu pod sklepem, byłem w największym szoku!
Wszystkie skrzypienia ustały jak ręką odjął ! P O L E C A M! oczywiscie dla tych krotym skrzypią gumy![]()