Może sie ktoś orientuje jak rozwiązać jeszcze jeden mój problem w prawdzie o wiele bardziej prostszy niż inne
Kupiłem 2 zestawy głośników do drzwi takie w miarę zwykłe ok 160zł (nie potrzebuję aby mnie pierwsze było słychać później widać, aby otwierała się klapa bagażnika od basu a samochód na zakrętach tracił kontakt z asfaltem pod wpływem basów)
ale denerwuje mnie jak po zamontowaniu tych głośników i podpięcie pod oryginalne okablowanie przednie niby grają a tylnie jak by wcale.
problem jest taki,
jak ustawię na radiu aby na 4 kanały szło tak samo czyli prawy przód i lewy przód oraz prawy tył i lewy tył to wyraźnie słychać różnicę polegającą na tym iż przód z prawej strony gra znacznie głośniej niż przód z lewej strony a tył zupełnie wydaje tylko jakis dziwny jakby bas...
myślałem że coś nie tak z podpięciem tych głośników tzn biegunowo plus minus ale wszystko sie zgadza. Jak przełączę tylko na tył to głośniki nadal wydaja jakis dziwny dźwięk przypominajacy tylko bass.
Czy ktoś się orientuje czy w tych oryginalnych wiązkach i niby instalacji audio nie ma tam jakiś zwrotnic albo czegoś takiego co stwarza ten problem??
Może lepiej położyć nowe kable bezpośrednio je połączyć z radiem w prawidłowy sposób i wtedy problem zniknie??
dodam że radio to jakiś tam w miarę prosty pionieer z CD podpięty niewiadomo w jaki sposób do standartowej instalacji bo nie ja to podpinałem. Głośniki oryginalne jak prawie wszyscy wiedzą to jakiś kompletny złom dlatego zdecydowałem się na małą zmianę niestety na razie głośników a nie jakości dźwięku z nich płynącego...