Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: problem z kluczykiem alfa romeo 145

hammer555
    Gość

Domyślnie problem z kluczykiem alfa romeo 145

Witam , pewnie juz nie raz był ten problem , ale nie moge znaleźc odpowiedzi na niego , a od dwuch tygodni szukam kogos kto by ten problem usunoł , kupiłem alfe bez zadnego kluczyka ani karty code , jak dotąd nikt w warszawie nie potrafi , lub nie ma programu do rozkodowania immo ( mam nie oryginalny kluczyk) , czy zna ktos takiego magika ?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar aquarius01
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Lancia Phedra 2.2 JTD 2003

Domyślnie

Cytat Napisał hammer555 Zobacz post
    pewnie juz nie raz był ten problem
    Był nie raz, więc użyj opcji szukaj a znajdziesz zamiast generowania kolejnego wątku. Całkiem niedawno skończył się wątek z podobnym problemem (jakieś dwa, trzy miesiące temu). Podawałem w nim namiar na firmę Ko-Car. Jak poszukasz w archiwum forum dowiesz się nieco więcej

---------- Post dodany o godzinie 14:08 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:45 ----------

kupiłem alfe bez zadnego kluczyka ani karty code
    A tak zapytam jeszcze odnośnie zakupu. Rozumiem, że od zakupu jeszcze samochodu nie odpaliłeś ? Napisz coś więcej bo możliwe, że Twój problem da się rozwiązać szybciej i taniej. Opis jest tak lakoniczny, że żadnych wniosków się z niego nie wyciągnie.
    Pozdrawiam
    Zbyszek
    Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997

hammer555
    Gość

Domyślnie

kupiłem auto na aukcji komorniczej , gdzie nie było do niego zadnych dokumentów ani kluczyków , wyrobiłem nowe papiery , kupiłem kluczyk , stacyjke i zamki , niestety po czasie sie dowiedziałem ze sam kluczyk bez immo i komputera nic mi nie da , szukałem różnych magików ale jak podawali mi cene to ona przewyzszała wartosc auta , widziałem na allegro kluczyk , immo i komputer za nie wielkie ( przy ich sumach ) pieniądze , podobno jak wszystko przełoze od innej alfy to powinno działac

---------- Post dodany o godzinie 17:38 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:30 ----------

i dzięki za namiar za firme którą podałeś , jest napewno bardzo dobra , ale jak widac szukam kogos w warszawie a nie 300 km od niej , zaden autoryzowany serwis tego nie zrobi , bo ja chce ją tylko rozkodowac

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

szukam kogos w warszawie a nie 300 km od niej
    Jak byś do tej firmy zadzwonił to wiedział byś, że świadczą swoje usługi zdalnie. Wysyłasz do nich to, co będzie im potrzebne kurierem i za dwa, trzy dni dostajesz zmodyfikowany komplet, który montujesz i odpalasz maszynę. Zadzwoń, dokładnie opisz jaki masz problem i wedle mojej wiedzy wystarczy zaprogramować kluczyk, który już masz do obecnego immo i dla bezpieczeństwa zrobić jego kopię - myślę, że nie wydasz na to bajońskich sum a poczekasz jedynie kilka dni. Dzwoń i umawiaj szczegoły - szkoda aby samochód bez sensu stał i się kurzył
    Pozdrawiam
    Zbyszek

Użytkownik Pirat drogowy Avatar frynas
    Mieszka w
    sieradz/międzyrzecz
    Auto
    FIAT CROMA 1.9 16v 150KM

Domyślnie

300zł kosztuje usunięcie immobilizera....to jest chyba najlepsze wyjscie....a jeśli byś chciał mieć immobilizer to mogę za nieduże pieniądze oddać swój immo i antenkę do immobilizera całkiem nową
    alfa romeao 146 1,9TD

hammer555
    Gość

Domyślnie

miałes racje kolego , wysłałem immo i kluczyk to KO- Car , w piątek , we wtorek dostałem spowrotem , zamontowałem , od dotknięcia odpaliła , koszt 300 wraz z kodem , teraz mam inny problem , musze wymienic w niej alternator , jak narazie odkręciłem ale wyjąc go sie w "normalny " sposób nie da , chyba zamiast odkręcac wtryski , kolektory ssące itd. poprostu wyjme amortyzator , ale to juz inna historia , jeszcze raz dzięki aquarius01

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

miałes racje kolego , wysłałem immo i kluczyk to KO- Car , w piątek , we wtorek dostałem spowrotem , zamontowałem , od dotknięcia odpaliła , koszt 300 wraz z kodem , teraz mam inny problem , musze wymienic w niej alternator , jak narazie odkręciłem ale wyjąc go sie w "normalny " sposób nie da , chyba zamiast odkręcac wtryski , kolektory ssące itd. poprostu wyjme amortyzator , ale to juz inna historia , jeszcze raz dzięki aquarius01
    I bardzo się cieszę - szybko, sprawnie i za rozsądne pieniądze i najważniejsze, że autko gada

W temacie alternatora poszukaj w archiwum jak również w dziale instrukcje linka do instrukcji serwisowej. Aby wyjąć alternator nie trzeba wyjmować kolumny. W serwisówce wszystko jest opisane i jest to szybka i prosta robota. Z tego co pamiętam wystarczy odkręcić wydech oraz po podparciu skrzyni biegów odkręcić jej dolne zawieszenie i alternator powinien dać się spokojnie wyjąć. Walcz i powodzenia życzę. Chwal się co udało Ci się zwalczyć. Jak będziesz miał pytania to pisz śmiało. Ktoś na pewno Ci pomoże
    Pozdrawiam
    Zbyszek