Kilka dni temu kupiłem AR 145 BX z 97'
Mam pytanie dotyczące tego w jaki sposób mogę zwiększyć ilość koników i przez to mieć lepsze osiągi.Macie może coś sprawdzonego tzn. podzespoły(firma),mechanicy(ulica,kontakt).DZIEKI PZDR!!!!
Kilka dni temu kupiłem AR 145 BX z 97'
Mam pytanie dotyczące tego w jaki sposób mogę zwiększyć ilość koników i przez to mieć lepsze osiągi.Macie może coś sprawdzonego tzn. podzespoły(firma),mechanicy(ulica,kontakt).DZIEKI PZDR!!!!
Trzeba było zrobić tak jak ja. Kupiłem silnik studwudziestodziewięcio konny 1,7 boxera, w ładnej budzie 145. Nic nie muszę przerabiać a pali jak przerabiany 1,4 TS - 9 - 10 L/100km.
A po co kupiłeś? Chcesz się ścigać? Jeśli tak to trzeba było brać jakiegoś Subaru Imprezę, albo coś w tym stylu. Mnie osobiście te 90 KM wystarcza w zupełności jak trzeba kogoś na światłach zostawićNapisał Robertxxx777
![]()
![]()
, a może technika jeszcze nie ta? Boxerek ma pełną moc dopiero przy 6000 obr/ min - sprawdź to, wrażenia gwarantowane.
![]()
Była: 145 - 1,3 Boxer
Jest: 156 - 1,9 JTD SW
witam
ja bym sie podczepił do furmanki zawsze parka wiecej
a tak poważnie to na obroty wkręc boxerka to pójdzie jak strzała:gitara:
[IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym
![]()
a nie prościej zatankować nitrogliceryne.
pali sie dziesieciokrotnie szybciej od benzyny a wiec i przyrost mocy dziesięciokrotny.
zamiast 90 bedzie 900 KM i po zawodach (i silniku też). :roll:![]()
![]()
tak serio to sprawdź czy masz napewno owe 90 kucy bo może silnik poprostu niedomaga w wyniku zaniedbań.
...na niektorych forach tjuningowych pisza, ze wystarczy zmienic koncowke wydechu i dochodzi jakies 20 kucy :mrgreen: ...jakies spojlery to kolejne kilka :mrgreen: ...a tak serio to najprostszym zabiegiem aczkolwiek nie tanim jest swap silnika - zamontuj poprostu sobie 1,7 i juz...
Robertxxx777 jak już sobie stunnigujesz 1.4 to się złapiemy gdzieś na Siekierkowskiej. :twisted: