Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: PROBLEM!!!!!!!!!!!ALRAM SERYJNY W 145

tytan18
    Gość

Domyślnie PROBLEM!!!!!!!!!!!ALRAM SERYJNY W 145

witam panowie mam problem a mianowicie przestał mi działać alarm fabryczny tzn jak zamykam autko to zadnego echa kiedys mrugneły migacze a teraz nic jak wyciagne bezpiecznik to piszczy ale cichutko i jak go wsadze didoda mrugnie ii koniec po zamknieciu autka dalej nic !!!!!!!!!!!Co radzicie wyciagniecie centralki moze cos sie przepaliło????POMOCY

lukaswisniewski
    Gość

Domyślnie

a jestes pewien że bateria w pilocie jest jeszcze dobra ???
    moj ojciec zamoczyl kiedys pilota i tez bylo duzo problemow (nawet sam sie zamykal i otwieral w trakcie jazdy)

a nie wiem jak w alfie ale w Hundayu na wymiane baterii mialem cos okolo 30 sekund bo po tym czasie sie pilot rozprogramowywał.
    a jak nie pilot to sprobuj z tym bezpiecznikiem lepiej zacząc od najtanszych zeczy.

pozdrawiam

maciomirek
    Gość

Domyślnie

mam to samo!! Tylko u mnie alarm włącza się tylko wtedy gdy np. zgasze silnik i zamykam auto Jak chcę go wyłączyć to moge to zrobić tylko przez jakies 10 min. potem otwierają sie tylko drzwi (centralny) i musze przekręcić zapłon (ale nie mogę odpalić) i wtedy nacisnąc na pilota (wtedy alarm sie rozbraja< "mignięcie świateł) Bardzo dziwne.... Ale zdaje mi sie że to jednak wiek swoje robi i alarm już świruje
    Pozdrawiam!

tytan18
    Gość

Domyślnie zrobione

Dzieki za odpowiedzi ale juz sobie poradziłem rozebrałem wszytsko na czynniki perwsze a okazało sie ze tylko wyjałem te czujki co sa koło lampki w podsufitowce ii zaczeło działac dziene ale działa pozdro

ja.m
    Gość

Domyślnie

Ja nie wiem jaki alarm mam ale też z wielkimi problemami. Objawów do dzisiaj nei zbadałem. W skrócie.
    Czasami uda się włączyć
    czasami uda się wyłączyć
    a czasami (po włączeniu) wyłączenie jest prawie nie możliwe!!! (raz jak się spieszyłem oczywiście siedziałem nad nim ponad 20minut)

sidkoz
    Gość

Domyślnie

Witam kolegów poszukuję schematu od oryginalnego alarmu w 145 chodzi mi o wiązkę w bagażniku czy ktoś może ma?