Aż wstyd sie przyznac,ale mam takie pytanko.
Czy przy rozbieraniu silniczka krokowego, przepływomierz albo przepustnicy konieczny jest reset kompa? Jesli tak to jak sie to robi?
Pozdr. Tiga
Aż wstyd sie przyznac,ale mam takie pytanko.
Czy przy rozbieraniu silniczka krokowego, przepływomierz albo przepustnicy konieczny jest reset kompa? Jesli tak to jak sie to robi?
Pozdr. Tiga
Chyba najlepszym sposobem jeżeli się za coś bierzesz jest uprzednie odłączenie klem z akumulatora, po złożeniu wszystkiego na nowo podłączasz aku i po sprawie.
Życie z pasją!
145 1.9 TD
147 1.9 JTD 16V
Lancia Delta III 1.6 JTDM
jesli przepustnica jest sterowana elektronicznie to jest konieczna kalibracja(przez komputer) krokowy i przeplywomierz nie wymaga tego(przeplywomierz resetu)Napisał Tiga
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
I co wtedy robia na takim kompie?Napisał lesio146
Zamierzam zabrać sie za falowanie obrotów,bo szału dostaje. Na szczęście nie falują non stop...
Jednak jak czytam co sie może stać po ingerencji w przepustnice ster. elektronicznie to aż mi sie włos jeży...
Taki zbliżony temat. Mianowicie zrobiłem resecik kompa i teraz troche mi świruje (pewnie jeszcze się dostraja). I pytanie do Was ile trwa samokalibracja wszystkiego i powrót do stanu rzeczywistego?
Jak to świruje silnik ?????Napisał ja.m
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Na zimnym: po dodaniu gazu - jakby się dławił czy dusił, dopiero po chwili zaczyna reagować na gaz i się wkręca. Na ciepłym na wolnych obrotach albo sobie strzeli z wydechu (od czasu do czasu) albo w ogóle nierówno chodzi. Dodam iż przy silniku w ogóle nie grzebałem (skrzynia jeszcze nie przełożona) tylko akumulator był odpięty.
Ja mam to samo, wymienilem filtr powietrza, czyscilem przpeustnice i nadal obroty mi faluja i szarpie na zimnym.
witam,troszke mnie nie bylo.co robia z przepustnica nie wiem,taka mam informacje z serwisu ze po demontazu elektronicznej sterowanej przepustnicy jest to konieczne.ale przeciez nie musisz jej demontowac by wyczyscic.tu jeszcze uwaga ze przy "elektroniku"ostroznie ze srodkami czyszczacymi.a przy okazji powiem Ci ze moja czerwona 146 nie zniknie z szamotulNapisał Tiga
odmyslilem sie.pozdro
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Gadałem z mechanikiem i powiedział że objaw podobny jakby do jednej nie palącej świecy. Zamierzam to sprawdzić (świece i okablowanie)