Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: opinie na temat tarcz MIKODA?

ufty
    Gość

Domyślnie opinie na temat tarcz MIKODA?

Czy ktoś może coś powiedzieć coś na temat tych tarcz http://www.mikoda.pl/public/sklep.php?Content=det&id=58 ? Drugie pytanie czy opłaca sie dopłacić za to aby tarcze były nawiercone i frezowane? I jakie klocki zastosować dla tarcz gładkich a jakie dla nawierconych i frezowanych? Aha autko jest bez ABSu.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Oława, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0TS 99.r

Domyślnie

Kupiłem tarcze mikody nawiercane wentylowane , dopłata do gładkich 20 zł i nie moge narzekac, do tego klocki ferodo premier , nie piszcza. Wymiane robiłem na warsztacie gdzie zajmuja sie tylko obsługa układów hamulcowych i wymieniaja głownie na mikody i ATE wiec chyba musza byc dobre . Kup bezposrednio u producenta , maja sklep interenetowy za wysylke cos okolo 15zł DHL dochodza na drugi dzien. Pozdro
    link do mikody :
    http://www.mikoda.pl/public/sklep.php
    Srebrniutka Alfa 2.0 TS 16V --------->Reszta w tyle.......

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Mikody są OK jeśli nie jeżdzisz jak wariat

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

pikero
    Gość

Domyślnie

polecam też EBC serie greenstuff dobrze hamuja po rozgrzaniu zwłaszcza gdy się z kimś ścigasz ( oczywiście zgodnie z przepisami) a miałem raz te klocki ferrodo premier i robiły robote tylko strasznie pylą felg nei można domyć ale cena jest rozsądna jednak do lepszych tarcz polecałbym wyższy model klocków

Mieszka w
    Oława, Poland
    Auto

Domyślnie

[quote="pikero"]polecam też EBC serie greenstuff dobrze hamuja po rozgrzaniu zwłaszcza gdy się z kimś ścigasz ( oczywiście zgodnie z przepisami)

EBC są ok tylko cena troche przeraża seria greenstuff jest jeszcze do przyjecia jesli chodzi o cenę , ale do jeżdżenia zgodnie z przepisami i Mikody wystraczą :wink:

ufty
    Gość

Domyślnie

Dzieki za opinie teraz tylko czy brać gładkie czy nawiercane? Klocki będą najprawdopodobniej FERODO.

pikero
    Gość

Domyślnie

różnica nawiercane lepiej odprowadzają gazy i pył syf itd powstałe podczas hamowania jeśli jeździsz ostro załóż nawiercane bądż nacinane (robią to samo tylko inna technika) a jeżeli jeździsz spokojnie a zależy ci na bezpieczeństwie to załóż normalne z wysokiej półki różnia się materiałami użytymi do produkcji

Mieszka w
    Oława, Poland
    Auto

Domyślnie

Dopisuje sie do przedmówcy , kupiłem nacinane ze względu na syf z klocków jaki sie odkładał na aluskach, moze cos pomoże , a przy okazji podobno skracaja droge hamowania. Mikody są nawiercane i nacinane razem.

Przemek_Docent
    Gość

Domyślnie

Jeśli mogę coś dodać w temacie EBC... Jeśli jeździsz bardzo ostro, nie bierz Greenów...
    Ja kupiłem do dość mocnego auta i się przestraszyłem przy drugim pod rząd ostrym schodzeniu ze 150 km/h... Nie hamowały. Tylko się fajnie dymiły. Przy tarczach nacinanych i nawiercanych. Za to na zimno ładnie hamowały.
    Zaraz potem kupiłem Red Stuffy. One nie wycinały mi już takich numerów.
    Za to były tragiczne, dopóki się nie rozgrzały. Nauczyłem się po uruchomieniu auta pierwszą prostą 100-200 m przejeżdżać z lewą nogą na hamulcu - wygrzewałem klocki...

pikero
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Przemek_Docent
    Jeśli mogę coś dodać w temacie EBC... Jeśli jeździsz bardzo ostro, nie bierz Greenów...
    Ja kupiłem do dość mocnego auta i się przestraszyłem przy drugim pod rząd ostrym schodzeniu ze 150 km/h... Nie hamowały. Tylko się fajnie dymiły. Przy tarczach nacinanych i nawiercanych. Za to na zimno ładnie hamowały.
    Zaraz potem kupiłem Red Stuffy. One nie wycinały mi już takich numerów.
    Za to były tragiczne, dopóki się nie rozgrzały. Nauczyłem się po uruchomieniu auta pierwszą prostą 100-200 m przejeżdżać z lewą nogą na hamulcu - wygrzewałem klocki...
    hmmm ja mam greeny i w sumie zawiodły mnie tylko raz ale to scigałem się z gościem po miescie przez ok 30 min tak się zagrzały że zaczęły "płynąć" przy hamowaniu aż się przestraszyłem, jednak do szybkiej jazdy na codzień są super - polecam już któryś raz