witam i pozdrawiam wszystkich, jestem nowy i potrzebuję pomocy. Założyłem nowy temat ponieważ objawy są inne niż w przypadku podobnych problemów które znalazłem na forum. Postaram się w wielkim skrócie :
- kupiłem alfe 147 1,9 Jtd kilka dni temu i zaczęły się problemy
- wiem że była lekko uderzona w prawy przedni przód, wymiana zderzaka i prawego błotnika, wewnątrz wymiana spirali od wspomagania i skraplacza od klimy. maska cała, poduszki całe.
- silnik gaśnie na wolnych obrotach w różnych momentach, czasami już po minucie czasami po godzinie. Zarówno w czasie postoju jak i w czasie jazdy. W czasie jazdy zawsze w momencie kiedy zatrzymuję auto. Nie zdarzyło mi się żeby zgasł motor podczas szybkiej jazdy.
- po zgaśnięciu nie mogę uruchomić silnika.. aż do całkowicie wyczerpanego akumulatora. Po pewnym czasie ( kilka minut, czasami dwie godziny a nawet dłużej) silnik odpala.
- niestety na komputerze co jest dziwne nie pojawiają się żadne błędy, nie palą się też żadne kontrolki. podpięcie komputera serwisowego również nic nie pokazuje
- zauważyłem że w czasie gaśnięcia silnika na wyświetlaczu pojawia się na chwilę napis "oil pressure sensor fail" ale chyba nie zawsze, pewnie napiszecie że to czujnik ale nie jestem przekonany.
- poza tym żadnego falowania obrotami, braku mocy itd wszystko idealnie, pełna moc
Proszę o pomoc i sugestie w rozwiązaniu problemu przez który nie mogę spać. Podejrzewam że może to być związane z uderzeniem samochodu, ale gdzie szukać i od czego zacząć